Туроператори очакват до 20% увеличение на туристите от Русия
Секция: Туризъм
30 Март 2017 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Туроператори очакват до 20% увеличение на туристите от Русия

/КРОСС/ До 20% увеличение на туристите от Русия прогнозира управителят на един от най-големите български туроператори, който води у нас туристи от Русия.

Руснаците съживяват пътуванията си извън страната. Турция, Египет, Гърция и България са сред най-предпочитаните дестинации.

Руският туристически пазар отчита сериозен ръст на ранните записвания за почивка в България. Увеличението спрямо същия период на миналата година е от 10 до 20 на сто, а периодът на резервациите достига чак до септември. Данните са на Руската асоциация на туроператорите, които цитира агенция Интерфакс.

Галин Георгиев оцени, че интересът към страната ни е свързан с геополитическата ситуация в региона и по-специално с Турция, макар че интересът към нея отново се засилва заради ниските цени.

"Надяваме се тази година да бъде по-добра от миналата, въпреки че през март се наблюдава забавяне на записванията от Русия и другите рускоговорящи пазари. Може би единствено Русия и Беларус се представят по-добре от миналата година.

Страната ни има предимство пред Турция с по-близкия си език, религия и подходящия за деца климат", допълни Георгиев. "Тенденцията обаче е за съкращаване на престоите - около 10 дни, докато преди са оставали по 2 седмици. Медицинската услуга в нашите СПА хотели е по-слабо застъпена, отколкото руските туристи са свикнали да потребяват в техните санаториуми", отчете още Георгиев.

"Другото, което отново зависи от държавата: Ако разходите, извършвани в нашите СПА центрове и СПА хотели биха се покривали от техните здравни фондове, най-вероятно щеше да бъде значително по-масово присъствието им в нашите СПА хотели", поясни Галин Георгиев.