ВМРО ще говорят за правителство с всички, освен с ДПС
Секция: ПОЛИТИКА
30 Март 2017 08:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ВМРО ще говорят за правителство с всички, освен с ДПС

/КРОСС/ "Надявам се, че правителството, което ще бъде съставено в 44-тия парламент, ще бъде полезно за България. Нашия стремеж е да се търси обединение между българските партии за доброто на България и именно затова беше и нашето предложение и покана към най-големите партии в лицето на ГЕРБ и БСП". Това каза за БТВ Юлиан Ангелов от ВМРО и избран за депутат от Обединени патриоти.

"Това дали те биха били съгласни с подобно наше предложение, е тяхна работа", добави той. "Ако подобна широка коалиция наистина е невъзможна, то ще се търси друг вариант за съставянето на правителство", коментира още Ангелов.

"Ние сме отворени към разговори с всички партии, с изключение на ДПС, като единственото ни условие е нашите основни приоритети да бъдат заложени в бъдещата управленска програма. За нас тези основни приоритети са намаляването на бедността, част от което ще е вдигането на пенсиите на 300 лева. Другите ни основни цели са ликвидирането или поне намаляването до минимум на битовата престъпност и третата и цел е във външната политика страната ни да следва националните си интереси, а не нечии чужди", добави Юлиан Ангелов.