Мтел започна предварителната продажба на новите Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+
Секция: Технологии
30 Март 2017 10:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мтел започна предварителната продажба на новите Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+

/КРОСС/ Мтел започна предварителната продажба на новите флагмани Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+. Клиентите могат да заявяват предварително желаните устройства до 23:59 ч. на 19 април на сайта на телекома. Всеки, който го направи, ще получи новия смартфон на Samsung още на 20 април или осем дни преди началото на официалните продажби в България.

Samsung Galaxy S8 струва 44,99 лева на месец или 999,99 лева в брой с план Мтел безкрай 3XL. Galaxy S8+ е наличен за 49,99 лева на месец или 1099,99 лева в брой със същия абонамент. Предварителната заявка може да се направи с подписването на нов или подновяването на текущ абонамент. Наличните цветове в момента са сива орхидея (Ochrid gray) и наситеночерно (Midnight black).

Новият флагман на Samsung преоткрива смартфон дизайна, като представя устройство „без граници и рамки". Екранът Infinity Display на Samsung Galaxy S8 обхваща цялата предна част на умния телефон, като почти напълно са премахнаните страничните рамки (т.нар. bezels). Физическият бутон е заменен от виртуален в долната част на сензорния екран.

Samsung Galaxy S8 разполага с 5.8-инчов екран, а по-големият модел - 6.2-инчов. Двата модела поддържат Quad HD+, резолюция с внушителните за смартфон 2960х1440 пиксели. Те са предпазени от последната версия на закалените стъкла Corning Gorilla Glass 5. Новите устройства разполагат със скенер на ириса за допълнителна сигурност, както и нов дигитален асистент - Bixby.

Samsung Galaxy S8 и S8+ работят с осемядрен процесор, който е първият в мобилната индустрия с 10-нанометрова архитектура. Задната камера е 12 мегапиксела и е оборудвана с технологията Dual Pixel за по-добър фокус, приближение и снимане при слабо осветление. Предната е 8 мегапиксела и разполага с автоматично фокусиране. Оперативната памет е 4GB, а тази за съхранение - 64GB. Последната може да се увеличава, защото Samsung Galaxy S8 и S8+ разполагат и със слот за MicroSD карта, която позволява добавянето на до 256GB. Двата модела разполагат със сертификат IP68 за водо и прахоустойчивост. Като допълнение Samsung Galaxy S8 и S8+ имат и възможност за скоростно зареждане, както чрез кабел, така и безконтактно.