Благородна кауза събра представители на бизнеса и известни личности от четири държави на бал в Белград
Секция: ЛЮБОПИТНО
30 Март 2017 13:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Благородна кауза събра представители на бизнеса и известни личности от четири държави на бал в Белград

/КРОСС/ Проведе се първият Международен Благотворителен бал „Руско-Балканско приятелство" в дома на Гвардия Топчидер, Белград,информират от ПРофайл.
Организатор на Събитието е Балканския алианс с президент Евгения Трофимчук ВЕДА (Русия), с подкрепата на Министерството на отбраната на Република Сърбия и Генеращаб на Сръбската Армия.
Каузата зад бляскавото събитие е набирането на средства за следващия хуманитарен проект на Балканския алианс "Изкуство за здравето" , който ще се организира, за да зарадва децата със здравословни проблеми, като им създаде усещане за празник и щастливо детство.
Проектът има за цел да обедини възможно повече хора от бизнеса и изкуството от различни места на Балканите , които да работят за тази кауза.
На бала присъстваха бизнес организации и официални делегации от Русия, Сърбия, България и Македония. Сред официалните гости на събитието бяха помощник по отбраната, подполковник Георги Kйебан и заместник по отбраната подполковник Александър Малишеш от Руското посолсвто. Посолството на Република България бе представено от Военен аташе полковник Милчо Игнатов, а Министерството на отбраната и Генералщаб на Сърбската армия бяха представени от подполковник Попович и старшина Елвир Селимович, г-н Атанас Лазаров- продуцент на руския формат "Подмосковние вечера в България" и собственик на Агенция за публични комуникации ПРофайл.
Официален оркестьр на Бала бе «Млади симфоничари» и хор «Естрелла» под ръководство на младия диригент Елена Милевич,превърнали бала в истинската магична приказка. Солистът на рояла от Пианоленд Никола Любенович. Сърбската програма бе представена от Държавно балетно училище Луйо Давичо.
Запомнящото се българско присъствие в специалната програма беше резултат от представените творби на именити художници, изпълненията на Човекът глас - Краси Аврамов известният шоумен, режисьор и актьор Димитър Стефанов.
По време на официалната церемония силно впечатление направи представената и уникална изложба от 100 български икони на иконописеца Тошко Вачев .
Акцент на бала беше Руско шоу ревю «Наследници на руската корона» с арт директор и автор, стилиста и дизайнера Елена Евтушенко от Москва, която събра невероятни таланти в това шоу като Гранд при Мис на Москва 2015. г-жа Олга Брил, с колекция на исторически костюми и корони и Анастсия Пич дизайнер на парфюмерни индивилдуални аромати. Ревю състояло от три части, първа е Съвремена идея на Елена Евтушенко да превнесе руските мотиви в костюми и рокли. Втора е Историческа част с Олга Брил и още 4 царици и Анастасия Пич заедно с балерини на палци представила нови аромати в скъпоценни флакони от злато и скъпи камени в традиционален царско руски дизайн. Дизайнери: Наталия Ремпел - украшения от натурални минерали и кристали DISALI, Анастасия Пич - авторски парфюми, Елена Шип - исторически костюми, Ольга Бриль - QUEEN'S LOOK. Стилист, имиджмейкър и арт директор на шоуто - Елена Евтушенко. Ексклузивен моден фотограф Александр Даниленко.
Основен организатор и домакин на бала бе Евгения Трофимчук Веда, Председател на Балкански Алианс заедно с председателя на Международен Младежки Алианс член ООН Антон Мартинов, продължили с официални делегации в другата тържествена зала с шведска маса и коктейл. Другите гости продължиха с вечер на Валс и танго в музейно историческа зала на Дом на гвардията построена от руски княз Виноградов 1924. Танцова част премина с инструктори на Академия на танго на професор Миша Плавшич.
Благотворителният бал приключи в духа на приятелство и партньорство сред представителите на Русия, Сърбия, България и Македония.