Задържаха младежите, пребили човек на спирка на градския транспорт в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Март 2017 15:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха младежите, пребили човек на спирка на градския транспорт в София

/КРОСС/ На двамата младежи, които нападнаха мъж на спирка на градския транспорт, са повдигнати обвинения и наложени 72-часови мерки за неотклонение

На 27 март в Девето РУ постъпил сигнал за нападнат и бит мъж при слизане от автобус на масовия градски транспорт. Пострадалият бе настанен за лечение в болнично заведение. В хода на първоначалните действия бе изяснено, че побоят е бил нанесен след възникнал спор.

На 29 март двамата извършители били засечени от служители на Девето РУ на спирка на градския транспорт в ж.к. „Люлин 5". Младеж на 18 и 17-годишният му съучастник били арестувани с полицейска мярка за срок до 24 часа.

И двамата са криминално проявени, пълнолетният има регистрация за кражба, а непълнолетният - за унищожаване и повреждане на чуждо имущество и за кражба.

Повдигнато им обвинение за нанесена тежка телесна повреда на пострадалия. Прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемите до 1 април, когато в Софийския районен съд ще бъде разглеждано искането за по-нататъшното им задържане под стража.