Напрежение на "Армията", търгът за емблемата на ЦСКА претърпя провал
Секция: СПОРТ
30 Март 2017 17:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Напрежение на "Армията", търгът за емблемата на ЦСКА претърпя провал

/КРОСС/ Търгът за емблемата на ЦСКА бе анулиран. Причината - представителите на ЦСКА 1948 не успяха да внесат навреме документите в административната сграда на "Българска армия".

Процедурата беше насрочена за 14:00 часа, като това беше и последният срок за подаване на оферти. Входът на „Българска армия" обаче беше блокиран от стотици фенове на настоящия ЦСКА, който играе в професионалния футбол, които не допуснаха кандидатът на аматьорския ЦСКА Никола Газдов да влезе и да внесе предложението си за закупуване на емблемата. По предварителни данни имаше и още две фирми, които искаха да участват в търга.

Пред стадиона имаше засилено полицейско присъствие, заради което не се е стигна и до някакви по-сериозни ексцесии.
В крайна сметка обаче търгът пропадна и ще бъде насрочен нов, който вече няма да е на „Българска армия".

"Разбирам хората тук, те са емоционални, аз също съм емоционален човек. Не ми е приятно да ме плюят и да ме обиждат, но ги разбирам. Търгът приключи неуспешно. Ние не успяхме да подадем нашата оферта. За нас емблемата е безценна. Ако я спечелим, ще преценим какво да правим с нея.

Говорихме със синдика и обяснихме, че няма как да влезем. Търгът не може да се състои", обяви Газдов.
Отговорът на собственика на елитния ЦСКА Гриша Ганчев пък беше:

"Имаше търг, някои хора не пожелаха да влязат. Ние си подадохме офертите, но синдикът прецени да го отложи. Като причина изтъкна, че не е осигурен достъп до търга.

Има големи комплексари и панаирите трябва постоянно да са на "Армията". Чакаме следващия търг. Такъв е животът, всеки иска да се прави на интересен... на маймуна".

Според Ганчев отбор ЦСКА 1948 не съществува: "Единият човек им беше тук, а другите две фирми на "Васил Левски". Ако този искаше да влезе, а той не искаше, щяха да кажа, че онези другите не били допуснати", каза още Ганчев.