От минус 2 до 31 градуса ще са температурите през април
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Март 2017 19:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
От минус 2 до 31 градуса ще са температурите през април

/КРОСС/ Най-ниските температури през април в страната ще са между минус 2 и 3 градуса, а най-високите - между 26 и 31 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Очаква се средната месечна температура през април да бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 11 и 13 градуса, по Черноморието и във високите полета - между 9 и 11 градуса, а за планините - от минус 5 до 2 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около и под нормата, която за равнините е между 40 и 70 литра на квадратен метър, а в планинските райони - между 60 и 100 литра на квадратен метър.

В началото на април времето ще бъде предимно слънчево, сутрин ще е хладно, но дневните температури ще се повишават бавно. Около средата на първото десетдневие се очакват по-значителни увеличения на облачността и валежи, както и понижаване на температурите. Повече слънце и затопляне се очакват през последните дни от десетдневието.
През второто десетдневие ще бъде сравнително топло. По-значителна облачност и валежи на повече места се очакват на 11-12 април, около средата и към края на десетдневието. Към края на периода температурите ще са относително по-ниски.

В началото на третото десетдневие има повишена вероятност за валежи, след което се очаква затопляне. През последните дни от април отново има вероятност за развитие на купесто-дъждовна облачност и краткотрайни валежи.