Решителните битки от тенис турнира в Маями на живо през уикенда по Mtel Sport 1
Секция: СПОРТ
31 Март 2017 12:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Решителните битки от тенис турнира в Маями на живо през уикенда по Mtel Sport 1

/КРОСС/ Тенисът и футболът ще властват в ефира на спортните канали на Мтел в края на седмицата, когато феновете на спорта ще видят на живо заключителните битки от кортовете в Маями и дербитата на кръга в три футболни първенства.  

Mtel Sport 1 продължава да излъчва най-интересните двубои от мъжкия турнир в Маями, където остава да се изиграят полуфиналите и финалът. Първият полуфинал ще противопостави Рафаел Надал срещу Фабио Фонини. Испанецът преодоля сравнително лесно на четвъртфиналите надеждата на домакините Джак Сок с 6:2, 6:3, а Фонини премина през Кей Нишикори с 6:4, 6:2. Двамата ще играят за 11 път, като до момента Надал води със 7 на 3 победи в директните двубои. Мачът започва в петък от 20:00 часа и ще може да се проследи пряко по спортния канал. 

Във втория полуфинал един срещу друг излизат Роджър Федерер и Ник Кириос. Маестрото достигна до този етап на надпреварата след инфарктна победа срещу Томаш Бердих, спасявайки 2 мачбола в тайбрека на третия сет. В сблъсъка на младите Кириос надделя над Александър Зверев също в 3 сета. Полуфиналната среща ще бъде едва вторият сблъсък между швейцареца и австралиеца, като първият бе спечелен от Кириос. Битката за класиране на финала започва в 2:00 часа в нощта на петък срещу събота. Мачът за титлата в Маями е на 2 април и също ще бъде излъчен на живо по Mtel Sport 1

Футболната програма на спортните канали на Мтел ще предложи 3 дербита от 3 футболни първенства. Може би най-очакваното ще се състои в неделя от 15:30 часа, когато вторият в Холандия Аякс ще приеме лидера Фейенорд. Домакините от Амстердам ще преследват задължителна победа, за да съкратят преднината на върха, която в момента е 6 точки. Победа на Фейенорд до голяма степен ще означава титла за тима от Ротердам. Мачът ще се излъчва по Mtel Sport 1, като преди и след него ще има коментарно студио с експертни мнения и коментари. 

В неделя от 14:00 часа Mtel Sport 2 ще ни направи свидетели на една от най-интересните срещи от поредния кръг в Руската Премиер лига между Рубин Казан и Зенит Санкт Петербург. Домакините са длъжници на своите привърженици и ще опитат променят деветата позиция в класирането, която в момента заемат. Зенит, който в момента е трети, също няма право на грешка, ако иска да остане в борбата за титлата, където първи е Спартак Москва с 6 точки аванс пред отбора от Санкт Петербург. 

Mtel Sport 2 излъчи и голямото дерби от Супер лигата в Китай между Гуанджоу Евъргранд и Шанхай СИПГ. След първите два кръга гостите са лидер в класирането, а домакините, които са шампион през последните 6 години, в момента са на пета позиция в таблицата. Прякото предаване на срещата започва 14:35 часа в събота. 

Програмата на спортните канали на Мтел излъчва богато разнообразие от спортни състезания и първенства в ТВ ефира у нас: 24 часа на ден, седем дни в седмицата, 18 000 часа годишно футбол, тенис, волейбол, баскетбол, бойни, моторни, екстремни спортове, лека атлетика, хокей, голф и много други. Осем хиляди часа в програмата на каналите са отредени за преки предавания, като преди и след най-интересните от тях ще има коментарни студия. 

До 31 март клиентите на телевизия от Мтел и blizoo ще могат да гледат Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGEsport безплатно.