Парадокс: Субсидията на ”Възраждане” не може да се даде за дарения?
Секция: Интервюта
05 Април 2017 13:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Парадокс: Субсидията на ”Възраждане” не може да се даде за дарения?

/КРОСС/ След като проведохме разговори с представители на сметната палата, се оказахме в следната изключително любопитна ситуация. Субсидията е целева и не може да бъде харчена за никакви дарения. Нямаме право дори да купим компютри за някое селско читалище или библиотека, защото те ще бъдат на наше име и трябва да продължим да ги водим като наш инвентар.

Тъй като заявихме, че не желаем да ползваме субсидията, сега остава да разберем дали можем поне да я пренасочим към някой сектор от държавния бюджет, като фонд „Ин-витро" например. Но с оглед на безпрецедентната ситуация, едва ли и това ще може да се случи.

Та така. Не е проблем субсидията да се харчи за коли, заплати на секретарки, офиси и други подобни, но ако решим да дарим пари и техника, например на Българския културен център в Босилеград, Западните покрайнини, ще бъдем глобени и принудени да върнем парите.

Правете си сметката. Ние се отказваме от някакви 400 000 лв. годишно. За ГЕРБ, БСП, Обединените паразити, ДПС и Марешки остават 40 млн., които ще отидат за коли, секретарки и други подобни жизненоважни за партийния живот нужди.

А най-интересното е, че цяла седмица бяхме бомбардирани с питания как и къде ще бъде дарена неполучената субсидия, докато никой не зададе дори един, повтарям, дори един въпрос на крадливата дружинка в Народното събрание, как и за какво ще си харчат парите. Дали ще се откажат от субсидията или поне да я намалят, въобще даже и не беше повдигнато като тема. Всички се интересуваха какво ще се случи с 1% от общите пари за партиите, докато на останалите 99% никой не обърна внимание.

И после защо резултатите от изборите били такива... Както каза един мой приятел наскоро по този повод, другите народи имат народопсихология, ние имаме народопатология. Не се съгласих с него, но не можах да го оборя.

Източник: Костадин Костадинов, ПП „Възраждане"