Герджиков: Ако преди 10 години някой ми беше казал какво ще се случи в Разград, щях да го обявя за луд
Секция: СПОРТ
06 Април 2017 14:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Герджиков: Ако преди 10 години някой ми беше казал какво ще се случи в Разград, щях да го обявя за луд

/КРОСС/ Българският футболен шампион „Лудогорец" откри новата си клубна база в Разград. По думите на собственика на клуба Кирил Домусчиев за изграждането й са платени 25 млн. лева. За тържественото събитие в Разград пристигна и служебният премиер Огнян Герджиков, който похвали "орлите".

"Зашеметен съм! Ако преди 10 години ми бяха казали, че в Разград ще се случи такова нещо и „Лудогорец" ще е шампион вече няколко поредни години, нямаше да повярвам. Щях да кажа, че този, който ми го казва, е луд. Трябва да се гордеем с постигнатото от „Лудогорец" в Европа. Надявам се скоро и други български отбори да постигнат техните успехи по европейските стадиони", каза проф. Герджиков.

В Разград бяха още заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов, членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов, спортният директор на „Левски" Даниел Боримиров, бившият капитан на България и ЦСКА Георги Димитров, руският селекционер Станислав Черчесов и др.

Самият Домусчиев пък каза:

"Мисля, че беше от съществено значение тази база да се направи и ние го знаехме от самото начало. Имаме три-четири игрища, които направихме през годините. Те обаче не бяха достатъчни за всички наши гарнитури и за мъжкия отбор. Специално за тренировъчния комплекс това е много важна стъпка. Започваме да строим в зоната до първия комплекс, ще направим хотел-общежитие с всички необходими условия за нашите футболисти - спане, хранене, възстановяване, за лагери преди мачовете и т.н. Това разширение струваше 15 милиона лева, а предишният етап беше към 10. Така че всичко излиза към 25 милиона лева. Върви и строителството на стадиона, надявам се до лятото да е готов сектор "В", каза босът на шампионите.