Седем европейски държави дойдоха на лов за български лекари
Секция: Здраве
14 Април 2017 10:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Седем европейски държави дойдоха на лов за български лекари

/КРОСС/ Най-големите работодатели от седем европейски държави са в България за набиране на медицински персонал, съобщава "Труд".

Изданието посочва, че в рамките на поредното международно изложение "Кариери в бяло" болници, медицински центрове и фирми ще предоставят информация на кандидатите за изискванията на здравната система в съответната страна.

Всяка година в търсене на по-добри условия за работа и заплащане страната ни напускат около 450 лекари, припомня "Труд". Освен атрактивни заплати, започващи от 3200 евро месечно за медици специализанти и 5000 евро за лекари специалисти, чуждестранните работодатели предлагат и отлична работна среда, езикови курсове, помагат в намирането на квартира и поемат транспортните разходи.

Още от миналия сезон медицинските ни сестри пък бяха високо оценени и търсени в редица европейски страни, особено в Обединеното кралство, Ирландия, Германия и Испания. Заплатите започват от 2300 евро на месец и се увеличават в зависимост от опита и съответната специализация.

София бе домакин на тазгодишното изложение в четвъртък (хотел "Рамада"), а във Варна събитието ще се състои днес, 14 април, между 10 и 16 часа в хотел "Черно море" на бул. "Сливница" 33.

Европа търси лекари специалисти и специализанти, медицински сестри, зъболекари, здравни асистенти, кинезитерапевти и рехабилитатори. Възможностите за работа са най-вече за Великобритания, Германия, Белгия, скандинавските страни и Ирландия, припомня вестникът.