Mastercard демонстрира приложението си за роботизирана търговия на Webit
Секция: Технологии
18 Април 2017 11:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Mastercard демонстрира приложението си за роботизирана търговия на Webit

/КРОСС/ Хуманоидният робот Pepper, оборудван с приложение за електронна търговия, както и иновативни решения за разплащания ще бъдат представени на щанда на Mastercard по време на фестивала Webit

България ще бъде първата страна от Западните Балкани, в която Mastercard ще представи последните си иновации в разплащателната индустрия. По време на фестивала Webit в края на април, водещата технологична компания ще демонстрира пред българската публика и медии последното си поколение технологии за дигитални разплащания, включително и хуманоидния робот Pepper, оборудван с платформата за търговия Masterpass. На демо щанда на Mastercard ще бъдат представени и преносими разплащателни аксесоари (wearables) като пръстени и гривни, които ще демонстрират как благодарение на дигитализацията всяко свързано устройство може да се превърне в надеждна разплащателнa технология, осигуряваща ползи както за потребителите, така и за търговците.

„Откакто дигиталната революция коренно промени същността на търговията, потребителите искат да пазаруват и плащат по най-удобния спрямо нуждите им начин, да го правят от всяко устройство, което притежават и от всяко място, на което се намират. Mastercard помага на търговци от цял свят да съчетаят онлайн и офлайн търговията и да изградят силно присъствие във всички канали и устройства. Комбинирайки интелекта на Pepper със сигурността на дигиталните разплащания с Masterpass, ние демонстрираме как традиционната търговия лице в лице и роботиката в близко бъдеще ще подобрят търговската практика и ще повишат оперативната ефективност, предоставяйки персонализирани, мигновени и сигурни разплащания", заяви Артур Туремка, генерален мениджър на Mastercard за Балканите.

„Mastercard е горд партньор на фестивала Webit, защото споделяме обща визия - бъдещето се случва сега. Ние го създаваме и развиваме непрекъснато чрез технологичните си иновации. България е държава с голям интерес от страна на потребителите към новите технологии във всички сфери на живота - от търговията до „умните градове" и отвъд това. И Mastercard е тук не само, за да показва решенията си, но и за да внедрява иновации в практиката, с което подобрява живота на хората", заяви Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България и Македония.
Посетителите на щанда ще имат възможността да се запознаят с Pepper, да пробват последните технологични решения и да преживеят допълнителни безценни изненади от 9:00 до 18:00 ч. на 25-и април и от 9:00 до 19:00 на 26-и април.