Васил Иванов напуска Нова, медията му пожела успех
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Април 2017 15:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Васил Иванов напуска Нова, медията му пожела успех

/КРОСС/ Разследващият журналист и едно от популярните лица на Нова телевизия Васил Иванов напуска медията, съобщи той в профила си във Фейсбук.

Репортерът публикува предизвестието си до шефа на телевизията. Там посочва като причина "системна цензура", налагана от Дарина Сарелска, директор на "Новини и актуални предавания" и добавя, че подробности ще разкаже по-късно в "Шоуто на Слави".

В официално изявление от телевизията коментираха, че се гордеят с постиженията на своите разследващи журналисти, както и с работата на своя водещ новинарски екип, ръководен от Дарина Сарелска, „чийто професионализъм и опит допринасят за успеха и авторитета на медиата".

В позицията се казва още, че Нова „има пълно доверие в редакционната политика, следвана от разследващите журналисти, под ръководството на мениджмънта на отдел „Новини и актуални предавания". Телевизията благодари на Васил Иванов и му пожелава успех в бъдещите начинания.

Името на Васил Иванов се свързва с много от знаковите разследвания на медията, в която работи през последните 14 години. До момента той бе автор и водещ на предаването "Разследване".

Името му нашумя преди години с репортаж от заведение до парламента, в което той засече как народни представители пият кафе, докато с техните депутатски карти се гласува в пленарната зала. Материалът тогава му донесе Златно чадърче от медийния фестивал в Албена. През годините е носител на още много награди.

През 2006 г. пред апартамента му в столицата избухна бомба. За щастие никой не пострада, но извършителите така и не бяха заловени.