Премиерът: Референдумът в Турция е вътрешен проблем, а не наш
Секция: ПОЛИТИКА
18 Април 2017 16:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиерът: Референдумът в Турция е вътрешен проблем, а не наш

/КРОСС/ Резултатът от референдума в Турция и бъдещето на страната са проблем на Турция. Не е наш проблем. Особено големи промени няма да има. Това каза пред журналисти служебният премиер Огнян Герджиков във връзка с референдума в щжната ни съседка, предаде „Фокус".

„Чакаме окончателния доклад от ОССЕ - Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Силно се надяваме турската страна да спазва своите ангажименти, които е поела, като членува в редица международни организации", посочи той.

Според него трябва да се концентрираме основно върху отношенията с Република Турция въз основата на добросъседство със зачитане на международния ред. „

Нямаме никакви основания да правим нещо различно от това, което сме правили. Ако има атакуване на резултата, обжалване - има си съответните органи в Турция, които ще се произнесат дали и до колко всичко е редовно", коментира Герджиков.

По думите му, ако Турция въведе смъртното наказание, това ще я отдалечи много от възможността да бъде в перспектива членка на ЕС.

Служебният премиер коментира и началото на новия политически сезон. „Щастлив съм, че наближава краят. Броя дните, като в казармата. Надявам се политическият сезон да бъде успешен, защото е полезно за всички", каза Герджиков.