Нов скандал с "Шоуто на Слави", спряха предаването заради Васил Иванов
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Април 2017 08:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нов скандал с "Шоуто на Слави", спряха предаването заради Васил Иванов

/КРОСС/ Нов скандал с цензура се развихри около „Шоуто на Слави" по БТВ. Това стана минути преди излъчването на снощния епизод, а причината беше участието на журналиста Васил Иванов.

Той беше гост в шоуто, като темата беше да разкаже за системната цензура, която му е налагана в „Нова телевизия".

Вместо обаче да бъде излъчен предвидения епизод, в последния момент БТВ пусна повторение на старо предаване.

„Спряха Шоуто на Слави заради моето участие! Заснехме предаването, разказах и показах неопровержими факти за оказваната върху мен цензура от Нова телевизия, публиката онемя. 15 минути преди излъчването Слави ми се обади и ми каза, че шефовете на БТВ са му заявили, че частта с моето участие няма да бъде излъчена, а тя бе 35 минути. Той е отказал категорично да се пусне без моето участие", написа във фейсбук Васил Иванов.

„Не мога да повярвам, че БТВ спира предаване, в което журналист от конкурентната медия разказва за цензурата, налагана му в нея. Това доказва, че центъра на политическата цензура (защото аз показах политическа корупция и свързаното с това мое цензуриране) е един и същ. И вече едва ли някой ще се усъмни в думите ми, че съм жестоко цензуриран от 1 година насам. Браво на Слави - оказа се истински мъж. Утре на пресконференция ще повторим предаването, както бе заснето днес. Ще се предава по интернет. Колеги, информация за подробностите - към Шоуто на Слави", пише още Васил Иванов.

От БТВ също излязоха с официална позиция по казуса, която гласеше:

"bTV счита, че представянето на едностранна позиция противоречи на етичните стандарти и на добросъвестността. bTV стои твърдо зад спазването на законодателната рамка в страната и високоетичните стандарти."

Слави Трифонов и Васил Иванов обявиха, че днес ще дадат пресконференция, а предаването ще го излъчат в интернет.