Вицепрезидентът Илияна Йотова – гост на научна конференция в ПУ "Паисий Хилендарски"
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Април 2017 09:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вицепрезидентът Илияна Йотова – гост на научна конференция  в ПУ "Паисий Хилендарски"

/КРОСС/ Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на Научна конференция за студенти и докторанти в Пловдив на тема „10 години България в Европейския съюз - успехи и предизвикателства". Форумът се организира от Факултета по икономически и социални науки (ФИСН) на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски" със сътрудничеството на Европейски информационен център „Европа директно" - Пловдив, Център „Образование за демокрация", Студентски клуб на политолога при ФИСН и Студентски съвет към ПУ.

Сред официалните гости на конференцията ще бъдат също ръководителят на Представителството на Европейската комисия в София Огнян Златев, заместник-областният управител на Пловдив Владимир Петров, председателят на Общинския съвет в Пловдив Савина Петкова и заместник-кметът на Община Пловдив Стефан Стоянов.

Разработките на участниците в националния форум са в три водещи направления: „Растеж, инвестиции и работни места", „Единен пазар" и „Демократична промяна". Сред основните теми са икономическото развитие, образованието, младежките политики, движението на хора, стоки и услуги, европейското енергийно сътрудничество, околната среда, правосъдието, миграцията и човешките права.

Научната конференция ще започне на 20.04.2017 г. от 10:30 часа в Конферентна зала „КОМПАС" в Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски", а регистрацията е на участниците стартира един час по-рано - от 9:30 ч.