Български футболисти сътвориха грандиозен скандал в румънското първенство
Секция: СПОРТ
19 Април 2017 15:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Български футболисти сътвориха грандиозен скандал в румънското първенство

/КРОСС/ Българският футболист Христо Златински и бившият бранител на Литекс и Лудогорец Александър Барт са в основата на грандиозен скандал в Румъния. двамата са в основата на бунта срещу треньора на Крайова Джиджи Мулцеску, съобщава румънската преса. Според появилата се информация, наставникът не е желан вече в отбора и почти сигурно ще напусне тима след края на сезона. На негово място може да бъде привлечен Едуард Йорданеску, който води ЦСКА-София.

Треньорът на Крайова влезе в конфликт със Златински и Барт и ги смени нарочно още през първото полувреме на мача с Астра (Гюргево). Двамата отказаха да го поздравят при смяната. Златински бе наказан с ранната смяна заради пропусната дузпа още в 4-ата минута. Българският халф би несериозно и почти подари топката на сънародника си на вратата на Астра – Пламен Илиев. Двайсетина минути по-късно треньорът на Крайова извади Златински.

След края на мача наставникът бе попитан за ранната смяна на българина и отговори: „Защо го смених ли?! Златински сбърка много пасове и беше бавен.”

Барт пък тръгна с неприлични жестове към треньора след смяната си. Според румънските медии защитникът е ругал Мулцеску в съблекалнята по-късно. В състава на Крайова играе още един българин - Радослав Димитров.