От БДЖ отрекоха за блъснат от влак мъж в Русе
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Април 2017 15:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
От БДЖ отрекоха за блъснат от влак мъж в Русе

/КРОСС/ БДЖ отрекоха разпространената публикация в различни медии, че човек, излязъл на релсите на 20 април сутринта е загинал, тъй като е бил ударен от влак. От железниците са категорични, че това не отговаря на истината.

От медиите, споделили публикацията, не е потърсена информация от БДЖ за инцидент - предполагаем или реален и без никакво потвърждение като виновник е посочен локомотив на превозвача, уточняват от БДЖ.

„При преминаване по релсите, машинистът на влака към Русе, номер 40110, движил се по направление Горна Оряховица-Русе разпределителна, забелязва край линията едър обект, но не е бил сигурен какво точно е видял. Седем минути по-късно навлиза в гарата, която е крайна. Там машинистът се качва в личния си автомобил и се връща до мястото, където е забелязал нещо край линията. Когато вижда, че това е човек, звъни на 112.

Влакът не е причина за смъртта на мъжа. Следствените органи вече са приключили огледа на локомотива, който е в депо и са установили, че по него няма никакви следи, които да сочат за сблъсък", допълниха от железниците и препоръчаха преди да бъдат правени публикации, които да сочат конкретен извършител, да се спазват правилата на етиката в журналистическата работа, за да се поднася коректна информация.