Край на студеното време през следващата седмица
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Април 2017 18:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Край на студеното време през следващата седмица

/КРОСС/ В събота сутринта времето ще е студено, като минималните температури ще са от минус 3 до 2 градуса. Това прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над по-голямата част от страната тази нощ ще се изясни. Утре през деня ще бъде предимно слънчево, като ще има временни увеличения на облачността.

На отделни места, главно в Рило-Родопската област, около и следобед ще превали.

Температурите ще се повишат, като максималните ще достигнат 11-16 градуса.

Според синоптичната прогноза по Черноморието ще има променлива облачност. Тя ще е по-значителна по южното крайбрежие. Между 10 и 12 градуса ще са максималните температури, а на морската вода - 10-11 градуса.

Облачността в планините ще е разкъсана, като на места в Рило-Родопската област ще превали сняг.

В неделя вятърът от северозапад отново ще се усили. На места може да превали краткотраен дъжд.

Синоптиците прогнозират, че температурите ще се повишат. В понеделник минималните температури ще са отново близки до нулата. На място в югозападните райони ще има и слаби.

В обедните и следобедните часове в понеделник ще се развие купеста облачност, но валежи почти не се очакват.

Във вторник ще започне чувствително затопляне.

Предупредителни кодове за опасни метеорологични явления не са в сила.

В сряда - 26 април вече се очаква да бъде слънчево над цялата страна. Дневните температури ще бъдат почти навсякъде над 20 градуса, само по Черноморието ще бъдат доста по-ниски - около 13-15 градуса. В четвъртък отново ще бъде топло и слънчево, с температури до около 25 градуса и отново само по Черноморието ще са по-ниски - около 15-17 градуса. Сутрешните температури също ще се повишат и ще бъдат между 4 и 9 градуса.

В петък ще бъде все още топло, но ще започне да се заоблачава, на места в Северозападна България ще превали дъжд. Температурите остават между 18 и 24 градуса, за София около 23 градуса. В събота - 29 април, ще има разкъсана облачност, без валежи. Температурите ще започнат слабо да се понижават.