Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
22 Април 2017 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 9.30 часа в салона на Славянското дружество в България на ул. „Славянска" 6 ще се проведе Четвъртата научна конференция с международно участие, посветена на славянската идея.

***
София.
От 10.00 часа проф. дфзн. Александър Драйшу ще открие традиционния Ден на отворените врати във Физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски" (бул. "Джеймс Баучър", 5 ).

***
София.
От 10.00 до 13.00 часа пред Паметник на Съветската армия ще се проведе инициативата „Книги за смет".

***
София.
От 10.00 до 16.00 ч. ученици от столичното Технологично училище „Електронни системи" (ТУЕС) ще представят разработени от тях електронни игри, мобилни приложения, мрежови проекти, роботи и други софтуерни и хардуерни разработки.

***
София.
От 10.00 часа в Западен парк 3 000 дръвчета ще бъдат засадени от доброволци в рамките на Национална залесителна кампания - пролет 2017.

***
София.
От 11.00 часа в централата на БСП на ул. „Позитано" № 20, ще се проведе заседание на Националния съвет на партията.

***
София.
От 11.00 часа в Националния дворец на децата в София ще се проведе Националното състезание за ученици от V до VІІІ клас „Природата - наш общ дом".

***
София/с. Лозен.
В Националния учебен център на БЧК (с. Лозен, ул. „Полуврак" № 31), ще бъде даден старт на проект „Бъди готов за неочакваното".

***
София.
В хотел „Маринела" ще се проведе единадесетата конференция „Денят на Кеймбридж" в България.

***
с. Баня./Пазарджик
От 18.30 часа в панагюрското село Баня ще бъде представена историческата възстановка „Заклятието на Оборищенци" от членове на НК „Традиция".

***
Благоевград.
От 12.30 часа ще започне Национален рали шампионат по планинско изкачване „Благоевград-2017" .

***
Благоевград.
От 15.00 часа в Спортен комплекс „Пирин" - Благоевград ще се проведе турнир по водно спасяване.

***
Благоевград.
От 19.00 часа в Американския университет в Благоевград (АУБ) (в сграда „Америка за България", ет. 3, във фоайето пред ресторанта) ще се проведе церемония по награждаване на победителите в Седмото национално състезание по творческо писане на английски език.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Морски център Магазия 1 за жителите на Бургас организират първата по рода си е-drive Академия. Целта на инициативата е да представи пред широка публика, що е то изцяло безвредно градско шофиране, да отговори на въпросите на хората, какво представлява електрически или хибриден автомобил, как се произвеждат батериите на автомобилите и най-вече как се рециклират.

***
Варна.
Във Факултет по дентална медицина на МУ-Варна( ет. 4, зала 408) ще бъдат провеждани безплатни профилактични прегледи, насочени към диагностициране на възможни възпаления на венците.

***
Варна.
От 14:00 ч. в Пленарна зала на община Варна ще бъде отбелязана двадесетгодишнината от основаването на Литературен клуб „Касталия" при ЦПЛР - Общински детски комплекс, град Варна, с представянето на годишния алманах „Докосване до Касталия" с творби на възпитаниците на клуба.

***
Велико Търново.
От 09.30 часа на сцената на Двореца на културата и спорта „Васил Левски" ще бъде открит Седмият национален фестивал на любителските клубове по танци „Болярско надиграване", който се провежда под патронажа на кмета Даниел Панов.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Читалище „Искра" Театър „ВЕСЕЛ" ще бъде представена пиесата „Болен здрав носи" на ДКТ „Васил Друмев".

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в Голяма зала на Общината ще се състои „София Филм Фест" 2017 - прожекция на филма „Походът на императорите". От 18.00 часа ще се състои прожекция на филма „Аз, Даниел Блейк". От 20.00 часа ще се състои прожекция на филма „Лудетини".

***
Враца.
От 10.00 часа, в спортен комплекс „Христо Ботев" ще се проведе футболния турнир за „Купата на Coca-Cola".

***
Враца.
От 10:00 часа, в Народно читалище „Пробуждане 1906" с. Чирен ще се проведе 22-рия Общински пролетен празник на читалищата от Община Враца.

***
Враца.
От 17.30 часа, в Градската концертна зала ще се проведе концерт, организиран от Община Враца.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Младежки център - Концертна зала ще се проведе Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце" .

***
Добрич.
От 19.00 в зала „Добрич" Концерт „Tango" на Людмил Ангелов - пиано и Веско Ешкенази - цигулка.

***
Кюстендил.
От 09.45 часа на стадион „Осогово" ще се проведе състезанието Дрон Арена Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в сградата на местното читалище в с. Жабокрът ще се проведе празник на зелника.

***
Пазарджик.
От 10:00 часа във фоайето на зала „Маестро Г. Атанасов" за трета поредна година географите от цялата страна се събират на национален форум.

***
Панагюрище.
От 13.00 часа в Панагюрище се открива ХІІІ национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие"

***
Пловдив.
От 09.30 часа на градския стадион в Пловдив ще се срещнат отбори от Пловдив и цяла Южна България, които ще се борят за купа "Данониада".

***
Пловдив.
От 18:00 часа на сцената на Драматичен театър - Пловдив 100 ученици от Пловдив, изучаващи СИП „Религия-Православие", ще представят драматизации по библейски сюжети от Новия Завет в спектакъл, озаглавен „Оставете децата да дохождат при мене."

***
Русе.
От 09.20 часа на площад „Светлина" ще бъде открит Национален фестивал на ролери под надслов "Да караме заедно ролери в Русе и Букурещ".

***
Стара Загора.
От 09.00 часа на спортните площадки срещу плувния басейн ще бъде открити Трети априлски работнически спортни игри.

***
Стара Загора.
От 09.00 часа във Второ основно училище „Петко Рачов Славейков" ще бъде открита Ученическа спартакиада

***
Стара Загора.
От 12.00 часа, в общинската спортна зала „Иван Вазов", започва Държавно първенство по карате за деца (кумите и ката).

***
Хасково.
От 11.30 часа в ОНЧ „Заря" ще се проведе „България пее" с участието на хор „Орфей".

***
Ямбол.
От 17.00 часа тържествено ще бъде осветен новопостроеният православен храм „Успение на Пресвета Богородица" в кв. „Аврен" в Ямбол.