Къде, какво в страната
Секция: Предстоящи събития
23 Април 2017 07:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Къде, какво в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит празничната св. Литургия в храм "Св. пророк Илия" в ж.к. "Дружба 1" ще оглави Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим - главен секретар на Св. Синод на Българската православна църква.

***
София.
От 10.00 часа в Сити Марк център за изкуство (бившето кино „Левски") Българският Червен кръст, Promodels и Тиамо Консулт организират благотворително модно дефиле.

***
София.
От 12.00 часа в Sofia Ring Mall „Екоравновесие" ще представи част от кучетата от приюта в с. Горни Богров, като всички желаещи ще могат да се запознаят с тях, да ги разходят на обозначените за това места и при желание - да ги осиновят на място.

***
София.
От 18.00 часа испанската езикова гимназия „Мигел де Сервантес" ще отбележи своята 25-годишнина на сцената на зала 1 в НДК.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в зала „Скаптопара" над 200 деца от различни клубове по художествена гимнастика ще вземат участие в Първи турнир „Приятели на КХГ „Пирин" и Благоевград".

***
Благоевград.
От 10.00 часа в Спортен комплекс „Пирин" - Благоевград ще продължи турнир по водно спасяване.

***
Бургас.
От 10.15 часа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов ще направят инспекция на Южния обход на гр. Бургас ( ул.
"Крайезерна"). След това Борисов и Николов ще разгледат напредъка по строителството на зала "Арена Бургас".

***
Велико Търново.
От 9.30 часа в Двореца на културата и спорта ще се проведе Четвъртият национален танцов конкурс за детско-юношески състави "Нашите малки, големи танцьори".

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в Голяма зала на Общината ще се състои „София Филм Фест" 2017 - прожекция на филма „Пеле - раждането на една легенда".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Голяма зала на Общината ще се състои „София Филм Фест" 2017 - прожекция на филма „БЕЗБОГ".

***
Велико Търново.
От 20.15 часа в Голяма зала на Общината ще се състои „София Филм Фест" 2017 - прожекция на филма „Франц".

***
Видин/с. Иново.
От 9.30 часа на пистата на летището край с. Иново заместник-кметът на Община Видин инж. Цветан Асенов ще открие официално раликрос "Видин 2017".

***
Добрич.
От 10.00 до 19.00 часа в сградата на Висшето училище по мениджмънт ще се проведе фестивалът „Здравей здраве".

***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще бъде поставен спектакълът „Хитър Петър".

***
Пловдив.
От 09.00 часа на Томина неделя Негово преосвещенство Знеполският епископ Арсений ще оглави Архиерейска Света Литургия в митрополитския храм "Св. Вмца Марина", град Пловдив.

***
Стара Загора.
От 12.00 часа в общинската спортна зала „Иван Вазов" ще бъде официално открит традиционния Международен турнир по карате киокушин за купа "Верея".

***
Сливен.
От 11.00 часа в сливенския куклен театър ще се проведе спектакъла ХЕЙ, ЯЦИЧЕК.

***
Свищов.
От 11.00 часа в храм „Св. Троица" ще се състои Великденски концерт на Първи български хор „Янко Мустаков", част от Националната инициатива на Български хоров съюз „България пее".

***
Хасково.
От 11.00 часа в ДКТ „Иван Димов" ще бъде представена „Необикновената принцеса" по Криста Бендова.

***
Хасково.
От 19.00 часа в ОНЧ „Заря" ще се състои концерт - представяне на албума на TANGO от именитото дуо: Людмил Ангелов (пиано) и Веско Ешкенази (цигулка).

***
Ямбол.
От 07.30 часа ще започне Утринно богослужение с чина на освещаването на храм „Успение на Пресвета Богородица". От 10.30 часа ще бъде начало на Златоустова Св. Литургия.

***
Ямбол.
От 12:00 часа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще присъства на освещаването на новопостроения православен храм "Успение на Пресвета Богородица" в кв. "Аврен" в град Ямбол. Освещаването ще извърши Негово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Йоаникий.