Франция гласува за президент (обновена)
Секция: СВЯТ
23 Април 2017 12:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Франция гласува за президент (обновена)

/КРОСС/ Започнаха президентските избори във Франция. За президентското място в страната се борят 11 кандидати, от които социолозите посочват 4-ма кандидати с приблизително изравнени шансове. 46 милиона французи са записани в избирателните протоколи, съобщи Ройтерс.

Рано тази сутрин в страната бяха отворени над 67 000 избирателни секции. Според социолози голям процент от гражданите на страната все още не са решили кой кандидат да подкрепят на изборите.

Според прогнозите на последните социологически проучвания се очаква оспорвана битка. Почти сигурно е, че новият президент на Франция ще бъде избран на балотаж, който ще се проведе на 7 май.

Припомняме, най-оспорвана битка се очаква между кандидатите Еманюел Макрон, Франсоа Фийон, Марин льо Пен и Жан-Люк Меланшон.

Изборите във Франция се провеждат бъдат засилени мерки за сигурност, заради атентата на булевард "Шан-з-Елизе" в Париж, в който един полицай беше убит, а двама други - ранени. Около 50 000 полицаи и 7 000 войници са разположени в цялата страна, за да бъдат осигурени мирни условия в изборния ден.