Акценти в печата
Секция: Преглед на печата
24 Април 2017 07:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в печата

/КРОСС/ "Борисов с право на последно мнение кой да е министър. Обмисля се патриотите да дадат заместник-министър за всяко ведомство", съобщава вестник "24 часа".Изданието допълва, че Обединените патриоти трябва да предложат по няколко имена за всеки министерски пост, който получават в правителството "Борисов 3". След това лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер ще има последната дума. Според изданието за министър на образованието се готви Милена Дамянова, която беше заместник-министър в първото правителство на Борисов.

"Шефът на Александровска болница Костадин Ангелов ще поеме здравеопазването в новото правителство. Това научаваме от вестник "Труд". По информация на изданието до края на миналата седмица фаворит за поста е бил началникът на ВМА ген. Николай Петров, но е отпаднал заради близостта си с бившия президент Росен Плевнелиев.

"Общините бойкотират приема на бежанци. Никой не знае какво се случва с чужденците след получаването на статут и излизането им от лагерите". Това пише на първата си страница вестник "Сега". Изданието коментира, че Българската агенция за бежанците е в пълна безизходица и невъзможност да си върши работата. Според всекидневника представителите на местната власт отказват да приемат бежанци, а държавата не прави нищо, за да ги накара да спазват закона. От началото на годината по официални данни на Агенцията за бежанците е бил даден бежански статут на 349 души, а хуманитарен - на 384.