Уран във водата, концесия зад вратата
Секция: Коментари
24 Април 2017 09:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Уран във водата, концесия зад вратата

/КРОСС/ Преди 20-ина години Янчулев, кмет на София, пресуши чешмите в столицата и докара града до водна криза, която роди виц: " Ти от София ли си или така си миришеш ". Никой не подозираше, че този хидролог по образование, е накарал софиянци да засмърдят, само за им бъде по-лесно пробутана концесията на "Софийска вода".

Някакви менте-англичани пипнаха концесията при Софиянски и водата - О, чудо - отново потече от чешмите, но вече на десеторна цена.

Ментетата после шитнаха концесията на други чужди шмекери, които сега ни продават водата 100 (сто) пъти по-скъпо, отколкото я купуват, пак от нас. При това на времето водата от чешмата се пиеше, а сега това не се препоръчва. Вероятно концесионерите поддържат комисионни отношения и с търговците на бутилирана вода.

Сетих се за тези бизнес аква-еквилибристики от случая с урановите води на Хасково. Нищо чудно подобна завера да е в дъното и на разгарящия се скандал.

Откъде изскочи този уран, защо сега, как замърси водата? Всичко ще е покрито с мъгла до момента, в който чужд инвеститор се появи на бял кон и предложи някакво предварително подготвено решение, което ще излезе после през носа на хасковлии.

Автор: Васил Василев, Фейсбук