"Linger" идва в България
Секция: КУЛТУРА
24 Април 2017 11:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Linger" идва в България

/КРОСС/ Ирландската танцова компания Еriu Dance Company съвместно с Irish Dance Academy Sofia, Посолството на Ирландия в България и Derida Dance Center, ще има удоволствието да представи на българската публика световно известната съвременна танцова продукция "Linger".

Събитието ще се проведе на 20 Май от 20:00 ч в столичния театър "Театро" като шоуто ще доведе за първи път у нас и едноименният артист Брендан Де Гали, който е бивш директор и солист на популярния спектакъл ,,Riverdance", а понастоящем хореограф и артистичен директор на Eiru Dance Company.

"Linger" отвежда публиката на пътешествие към опознаването на аз- ът , на себе си в истинската си същност без задръжките и манипулациите на обществото. Чрез палитра от танц (Ник О' Конъл и Брендан Де Гали ) фотография (Деклън Инглиш) и филм (Тери О'Лиъри) шоуто изследва идентичността. В него зрителите ще могат да се запознаят и да се насладят на един уникален танцов синтез на два иначе далечни сами по себе си стила - на ирландския танц и съвременния танц - които обединени носят заряда и мощта на традиционното, но същевременно свободата и лекотата на съвременното. По този начин, в обединение с уникалната си музикална среда, представлението гарантира на аудиторията си богата гама от емоции, силна енергия и мощно сценично присъствие от страна на артистите.

"Linger" е втората продукция от уникалното танцово изкуство на Ирландия, която ще присъства на българската сцена след многократните и уикални изяви на грандиозната продукция ,,Lord of the Dance " Макар представлението да няма същия мащаб то обещава също толкова магнетичен заряд и уникалност.
Билети в мрежата на ИВЕНТИМ.БГ