Тенис и баскетбол през седмицата по спортните канали на Мтел
Секция: СПОРТ
24 Април 2017 15:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тенис и баскетбол през седмицата по спортните канали на Мтел

/КРОСС/ И през тази седмица тенисът и баскетболът ще властват в ефира на спортните канали на Мтел. Сезонът на клей продължава с турнирите от сериите ATP в Барселона и в Будапеща, а баскетболната Евролига може да излъчи своите първи участници във финалната четворка.

Надпреварата в Барселона ще върви в ефира на Mtel Sport 1, като първите мачове за деня стартират в 12:00 на обяд, а последните около 18:00 часа. Най-изявените имена сред заявилите участие за турнира са Анди Мъри, Рафаел Надал, Доминик Тийм, Давид Гофен, Роберто Баутиста Агут, Пабло Кареньо Буста, Александър Зверев и Ришар Гаске. След триумфа в Монте Карло, Надал ще преследва десета титла на родна земя. По пътя към финала негови потенциални съперници ще бъдат Давид Ферер, Александър Зверев и Давид Гофен, а очакваният сблъсък с Анди Мъри може да се случи във шампионския мач.

Mtel Sport 2 ще излъчва директно заключителна фаза от турнира в Будапеща. Феновете на тениса ще могат да гледат два от четвъртфиналните сблъсъци, които ще се играят в петък от 15:00 и от 17:00 часа.

Баскетболната Евролига продължава с третите и четвъртите мачове от плейофната фаза. С най-голям интерес се очакват двете домакинства на Дарюшафака на Реал Мадрид. Турският тим изненада лидерът в редовния сезон и го победи като гост в мач номер 2. Третата среща е в сряда от 21:45 часа и ще се излъчва на живо по Mtel Sport 1, а четвъртата ще може да се гледа в петък от 19:30 часа по Mtel Sport 2. И двата мача ще бъдат предшествани от коментарно студио с експертни мнения и анализи.

Подобна е ситуацията и в сблъсъка между Олимпиакос и Анадолу Ефес Истанбул. Серията се мести в Пирея, след като двата тима си размениха по една победа в Турция. И двата мача ще се предават по Mtel Sport 2, като двубой номер 3 ще се излъчи в сряда от 22:55 часа, а четвъртата среща ще може да се проследи на живо в петък от 21:20 часа.

При останалите 2 плейофни двойки ЦСКА Москва и Фенербахче взеха комфортна преднина от 2:0 победи срещу Баскония и Панатинайкос. Mtel Sport 1 ще следи в реално време домакинствата на Баскония - това във вторник е от 22:00 часа, а ако се стигне до четвърти двубой, той ще бъде в четвъртък от 22:30 часа.

Мисията пред Панатинайкос изглежда невъзможна - въпреки, че се класира на 4-то място в редовния сезон и си спечели домакинско предимство, отборът загуби и двата двубоя срещу Фенербахче в Атина. Сега серията се мести се мести в Истанбул и още в сряда може да приключи при победа на „фенерите". Мачът е от 20:45 часа по Mtel Sport 2, а евентуален четвърти ще се играе по същото време в четвъртък и отново ще може да гледа по Mtel Sport 2.