Трета самостоятелна изложба на проф. Людмил Георгиев
Секция: КУЛТУРА
24 Април 2017 18:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трета самостоятелна изложба на проф. Людмил Георгиев

/КРОСС/ На 27. април (четвъртък) от 18:00 часа в Музея на Нов български университет ще бъде открита изложбата „Преживяването на малките неща“ на проф. д-р Людмил Георгиев.

Това е трета самостоятелна изложба на проф. Людмил Георгиев. Както самият той твърди - акварелът си остава постоянната му любов поради трудното му овладяване, а техниката му изисква посвещение именно заради подмамващата простота и непоправимата окончателност на всеки щрих.

Авторът е известен с карикатурите си, отпечатвани във вестници и списания у нас и в чужбина в периода 1968 - 1991 г.

През 1969 г. предлага за първи път миниатюрни копия на икони в магазините на Съюза на българските художници, рамките на които резбова сам.

Има сериозни постижения в т.н. овчарска резба. Занимава се с изработването и осъществяването на проекти, смесващи провинциалния с винтидж стила в интериорното обзавеждане.

Смята, че изкуството е много лична изява и не претендира за признание. Намира за достатъчно, ако наблюдаващия работите му изпита моментно удоволствие.

Изложбата е финансирана от Фонд „25 години Нов български университет“, ще бъде открита от доц. Валентина Ганева-Маразова, Димитър Шумналиев и проф. Анри Кулев, и може да бъде посетена до 31. май 2017 г.