Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
25 Април 2017 07:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
В сграда „Джон Атанасов" на „София Тех Парк" президентът Румен Радев ще вземе участие в откриването на ежегодния форум Webit.Festival за технологии, иновации и инвестиции.

***
София.
В 13.30 часа в Президентството държавният глава Румен Радев ще проведе консултации с представители на „БСП за България". В 15.00 часа президентът ще се срещне с представители на ПП ГЕРБ.

***
София.
От 10.00 часа в хотел „Балкан" вицепремиерът Илияна Йотова ще вземе участие в международната конференция „Накъде отива Европа: Глобализъм срещу популизъм" и гала концерт „Ода на радостта".

***
София.
От 11.00 часа в зала 2 на МТСП, министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев ще даде брифинг, на който ще представи резултатите от дейността на Министерството по време на служебния кабинет.

***
София.
От 18.00 часа в Националната галерия, министърът на културата Рашко Младенов ще открие изложба „Лунни делви" на корейския художник Ик-Джунг Канг.

***
София.
От 18.00 часа в Централния военен клуб министърът на отбраната Стефан Янев ще открие фотографската изложба „Хиляди лица - една армия".

***
София.
От 09.00 часа пред Съдебната палата, адвокати, психолози и потърпевши родители с опит ще хвърлят светлина върху проблема с родителското отчуждение, консултирайки заинтересованите относно опасностите за децата от родителските конфликти.

***
София.
От 09.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Христов Василев, Станка Върбанова и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Владимир Табашки, Пламен Недков и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Илчо Илев, Станко Желязков и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Съдийската колегия на ВСС.

***
София.
От 9.30 часа 23-ти състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу съдия Анелия Рашева, обвинена за престъпление по служба.

***
София.
От 09.30 до 13.30 часа в хотел „Рамада" ще се проведе заключителен семинар по проект „Има много начини да се справиш с насилието".

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ангел Попов, Анатоли Ангелов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в СГС ще се гледа въззивна мярка на Марин Милчев за стрелбата до хотел Плиска.

***
София.
От 10.00 часа в хотел „Сити Бест Уестърн" ще се състои заключителна пресконференция за отчитане изпълнението на Проект „Развитие на ефективни програми за ранна диагностика на децата с аутизъм в България чрез прилагане на международни стандартизирани инструменти".

***
София.
От 10.30 часа 25-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Румяна Желева, прокурор от Окръжна прокуратура Добрич.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на ул. „Георг Вашингтон" № 22, омбудсманът Мая Манолова свиква форум под наслов: „Как да защитим гражданите от лоши практики на частни съдебни изпълнители, банки и монополи".

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени подробности за събитието „Майски дни на модата".

***
София.
От 12.00 часа 2 състав на СГС ще гледа искане за промяна на мярката „Задържане под стража" на Роман Логвиненко, обвинен за стрелбата с гранатомет по Алексей Петров.

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Огнян Атанасов, Янко Янков и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Иван Славков, Янко Колев и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Айдън Хюсеинов, Иван Кирилов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 18.00 часа в клуб „Перото" ще бъде представен Сборник от къси разкази и новели от шотландския автор Браян Стюарт.

***
София.
От 18.00 часа в Националния етнографски музей Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН съвместно с неформална група СедянкаТА, организира изложбата "Хората и дантелата - български принос и европейски опит".

***
София.
От 18.30 часа в НЧ „Николай Хайтов" ще бъдат представени две поетични книги на Екатерина Костова и Мариана Дафчева, победителките в конкурса „По стъпките на лятото".

***
София.
В 19.00 часа в Централното фоайе на Музея за история на София Асоциация „Българска книга" /АБК/ ще връчи почетната статуетка „Рицар на книгата" за четиринадесети път. Носител на званието за 2016 г. ще стане г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.

***
Благоевград.
От 11.00 часа във фоайето на зала „Пейо Яворов" ще бъде открита фотоизложба „Европа в моя регион 2017".

***
Благоевград.
От 12.00 часа в зала №5 на Община Благоевград ще се проведе пресконференция във връзка с 5-тото юбилейно издание на Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия".

***
Благоевград.
От 15.30 часа в „Червената зала" на Учебен корпус - 6 (IV етаж), в ЮЗУ „Неофит Рилски" журналистът Светослав Иванов ще изнесе публична лекция.

***
Благоевград.
От 16.00 в зала „22-ри септември" ще бъде поставено началото на конкурса „За хляба наш".

***
Бургас.
От 13.30 часа в Английската гимназия ще гостуват магистрат от Окръжен съд - Бургас и медиатори от Центъра за медиация и спогодби към Окръжен и Районен съд - Бургас.

***
Бургас.
От 16.00 часа в БСУ ще се проведе информационен ден по проект по програма „Еразъм+" „Промотиране на европейска идентичност и формиране на ключови компетентности".

***
Бяла Слатина.
От 9.30 часа в офиса на ПП ГЕРБ в Бяла Слатина (ул. „Климент Охридски" №68) народният представител Красен Кръстев организира приемна за граждани.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе Заключителна пресконференция по проекта „Културното наследство на град Велико Търново във фокуса на европейското културно многообразие".

***
Велико Търново.
От 10.15 часа в Конферентната зала на хотел „Премиер" - гр. Велико Търново ще се проведе форум „Европа в моя регион". Събитието се организира от Областен информационен център (ОИЦ) - Велико Търново и е посветено на 10 години членство на България в ЕС и предстоящото Председателство на България на Съвета на Европейския съюз.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Сдружение "Младежи за развитие на Лясковец" по проекта "Активирането на младите хора от селските райони - Мисията възможна" / международен проект 2016 -3 - BG01-KA105 - 035303 "Activation of young people in rural areas - Mission Possible"/.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа на ул. „Магистрална", срещу Mall VT ще се проведе Първа копка на нов търговски комплекс на веригата „Praktis". Вероятно ще присъства кметът.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в Зала 302 на Общината ще се проведе Среща на Националното бюро за правна помощ с председатели на съдилища и прокуратури от Великотърновски апелативен район, представители на МВР, адвокатски колегии и др.

***
Велико Търново.
От 14.30 часа в Център „Конфуций" при ВТУ ще се проведе Литературна среща, посветена на 60 години от смъртта на Никос Казандзакис.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в РНБ „П.Р.Славейков" ще се проведе Среща - разговор с писателя акад. Антон Дончев - почетен гражданин на Велико Търново.

***
Видин.
От 08.45 часа, в сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението" - Видин, с провеждане на дисциплината „Изкачване с щурмова стълба" започва областното състезание по Пожароприложен спорт".

***
Видин.
От 9.30 часа. в офиса си на пл. „Бдинци" 2 Областен информационен център-Видин и Община Видин организират Ден на отворените врати с изложба "10 години България в ЕС".

***
Видин.
От 18.00 часа в РБ „Михалаки Георгиев" съвместно с Издателство „Български писател" ще представят пред видинска публика новата стихосбирка на Анна Мария Петрова-Гюзелева.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще се играе постановката „Вик за Любов".

***
Горна Оряховица.
В 14.30 часа в зала 1 на Общината ще се проведе културно-образователен форум на тема „Освобождението през погледа на младите - 140 години от Освобождението на Горна Оряховица".

***
Добрич.
От 9.30 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се състои спектакълът „Не искам да съм хитър".

***
Добрич.
От 10.30 часа в заседателна зала на Консорциум „РСУО - ДОБРИЧ" ще се проведе обучение по проект обучение по проект „ДА ПРЕВЪРНЕМ ОТПАДЪЦИТЕ В СЪКРОВИЩЕ" на директорите на детските градини от град Добрич.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще бъде представен спектакълът „Зорба гъркът"

***
Кърджали.
От 12.00 часа гражданите на Кърджали ще имат възможност да зададат на кмета Хасан Азис въпросите, които ги интересуват в живо предаване в социалната мрежа „Фейсбук".

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, ще се състои пресконференция на Областния информационен център в Плевен - ЗАЕДНО ЗА ЕВРОПА - 10 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в Хотел „Рамада Тримонциум" ще се състои конференция за начало на дейностите по изграждането на „Център по растителна системна биология и биотехнология", финансиран по програма „Хоризонт 2020", „Тийминг" Фаза 2.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 1 Пловдивският апелативен съд ще гледа жалба на Антония В. срещу присъда на Хасковския окръжен съд за 6 години лишаване от свобода.

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 1 Пловдивският апелативен съд ще гледа делото срещу Ахмед Муса Ахмед, обвинен за разпространение идеите на ИДИЛ.

***
Пловдив.
От 9.45 часа в зала 10 11-и наказателен състав на Районен съд - Пловдив ще гледа делото срещу Константин Т., обвинен, че, управлявайки лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 2,49 на хиляда, се е ударил в друг лек автомобил като му причинил щети са за 4700 лв.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 12 2-ри наказателен състав на Районен съд - Пловдив ще гледа делото срещу Иван Е., обвинен, че се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило 18 години, като го е привел в безпомощно състояние чрез опиване с алкохол.

***
с. Преславен/Стара Загора.
От 13.30 часа пред Паметника на загиналите преславенци във войните ще бъдат поднесени цветя по повод 170 години от рождението и 140 години от смъртта на Бойчо Русев (1847 - 1877 г. ) и 140 години от Боевете при Стара Загора. От 14.00 часа ще се проведе доход до Джуранлийско поле.

***
Русе.
От 10.00 часа в зала 1 на Областна администрация Русе ще заседава Постоянната секторна комисия в областта на здравеопазването.

***
Самоков.
От 11.00 до 13.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ-Самоков на пл. „Захари Зограф" № 1,ет.2, народните представители от 26-ти МИР-София област Николина Ангелкова, Валентин Милушев и Васил Цветков ще се срещнат с жителите на община Самоков.

***
Сливен.
От 10.00 часа в зала „Май" на Община Сливен ще се проведе Регионална кръгла маса по проект „ТВОЯТ ЧАС" на Министерство на образованието и науката.

***
Смолян.
От 14.30 часа в зала 247 на Общинска администрация ще се проведе финална пресконференция за представяне на резултатите по проект „Прилагане на мерки за енергийна ефективност чрез използване на възобновяема енергия в три детски градини на територията на община Смолян".

***
Стара Загора.
От 09.00 часа в зала 1 на Общината, седем общински училища ще се включат в ученическо състезание за проверка на знанията за действия при кризисни ситуации. От 10.00 часа на територията на парк „Пети октомври" учениците ще участват в проверка на практическите умения, знания, бързина и съобразителност чрез състезателни игри.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в зала „Славейков" на Община Стара Загора ще се проведе кръгла маса на тема „Бизнес, професионално образование, дуално обучение".

***
Стара Загора.
От 17.30 часа във фоайето на първи етаж на РБ „Захарий Княжески" ще бъде открити изложбите „Не всичко е алпинизъм", с автор Тако Младенов и „Антарктида - върховете на Тангра Планина", с автори Николай Петков, Дойчин Боянов, Неделчо Хазърбасанов. От 17.45 часа ще бъде представена книгата „Първите седем" на Боян Петров. От 18.30 часа ще бъде връчена Наградата за цялостна реализация в екстремни условия от Банско филм фест 2016. Инициативите са част от Дните на планинарското и екстремно кино.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа на втори етаж, НЧ „Св. Климент Охридски 1858" ще бъде представена втора самостоятелна изложба фотографии на Радилина Троева „Щрихобагри".

***
Хасково.
От 19.00 часа в ДКТ „Иван Димов" ще се играе сценичната версия на „Укротяване на опърничавата".

***
Хасково.
От 14.30 часа в офиса на Областен информационен център - Хасково ще се състои награждаване на участниците в Конкурса за мултимедиен продукт „България в ЕС: 10 години по-късно".

***
Хасково.
Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров ще се срещне с кмета на града Добри Беливанов и областния управител Минко Ангелов. В 15.30 часа в сградата на областната администрация посланикът ще се срещне с представители на медиите.

***
Шумен.
От 09.00 часа в зала 304 на общината ще заседава Постоянната комисия „Младежки дейности и спорт".

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе брифинг, на който ще бъде представена нова схема за разполагане на преместваеми обекти (тип павилиони) на територията на Шумен, ще бъде представена и допълнителна информация за Международният конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров", който ще се проведе от 28 април до 5 май- отразява Ивелина

***
Шумен.
От 13.00 часа в СУ „Трайко Симеонов" ще се проведе общинският етап на Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя".

***
Шумен.
От 13.00 часа в СУ „Сава Доброплодни" ще заседава Постоянната комисия „Просвета, образование и наука".

***
Шумен.
От 15.00 часа в зала 203 на общината ще заседава Постоянната комисия „Бюджет и финанси".