Кънчо Стойчев: Турция и мажоритарният вот ще скарат ГЕРБ с патриотите
Секция: Интервюта
25 Април 2017 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кънчо Стойчев: Турция и мажоритарният вот ще скарат ГЕРБ с патриотите

"Както може да продължи един мандат 4 години, така може и да приключи за 4 месеца. Не бих се наел да правя прогнози, особено в подобна международна обстановка". Това заяви пред Cross.bg социологът Кънчо стойчев по повод "срока" на очертаващото се бъдещо правителство на коалицията ГЕРБ и "Обединени патриоти. 

"На първо четене - ще има разминаване в отношението спрямо Турция. По въпроса за мажоритарното гласуване също няма да има съгласие между ГЕРБ и „Обединените патриоти". Ще има разминаване и в социалната и икономическата политика. За последните 6-7 години страната ни увеличи два пъти заемите си. Патриотите няма да са доволни от всичко това", коментира Стойчев подводните камъни, които стоят под новия Министерски съвет.

"Аз скандал в БСП не виждам. Чест прави на партията, че прави заявка за морал в политиката и за изграждане на нови отношения. Разбиването на паралелната държава ще е дълъг процес. Корнелия Нинова прави това, което обеща. Тя доказа, че е най-силният политик в момента. Факт е, че в това отношение имаме едно добро начало", каза още Стойчев. Цялото интервю прочетете тук