Бойко Борисов: Запознахме държавния глава с тежките преговори за правителството
Секция: ПОЛИТИКА
25 Април 2017 16:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойко Борисов: Запознахме държавния глава с тежките преговори за правителството

"Твърдението на опозицията, че ще помагат по важни теми е прах в очите и пореден популизъм". Това каза на брифинг в президентството лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след проведените консултации с държавния глава Румен Радев, предаде „Фокус".

„Запознахме президента с тежките преговори за съставяне на правителство между ГЕРБ и ОП", каза Борисов и отчете, че в сложната вътрешна и международна ситуация по волята на народа така, както ги е разпределил в парламента са длъжни да направят правителство, защото всякакви други формули математически дори не излизат. Борисов заяви, че от ГЕРБ са заявили на президента, че ще изчистят всички детайли в коалиционното споразумение и ще проиграят всички възможни конфликтни ситуации по време на едно управление, за да може да бъде стабилно в рамките на 4 години.

„Приехме поздравленията на президента за успешното представяне на партията на изборите, убедителната победа така, както навремето ние го поздравихме", каза Борисов. „За разлика от много други ние отчитаме успехите и приемаме неуспехите с достойнство. Чух от нашите колеги от опозицията ,че щели да помагат по важни за страната теми. Пореден популизъм, поредно хвърляне на прах в очите", каза той и посочи, че една от най-важните теми в държавата е председателството на Съвета на ЕС. „Затова предложихме най-конструктивното - да се обединим около тази тема. Отговорът го чухте преди половин час. Каква конструктивна опозиция?", попита Борисов. Той обясни, че още не е заглъхнало ехото от победата на предсрочните парламентарни избори на ГЕРБ и е започнало да се говори за предсрочни. Той определи поведението на БСП като безотговорно.