Варненският свободен университет с нов модел за стимулиране на студентското предприемачество
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Април 2017 17:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Варненският свободен университет с нов модел за стимулиране на студентското предприемачество

Един от най-иновативните български университети – Варненският свободен университет създава нови стандарти във висшето образование. Звучи невероятно, но всъщност е много просто, иска се кураж, мотивация, визия и потенциал.

Визията на университета е свързана с откриване на потенциала на студентите и развитието им като иновативни, мислещи и предприемчиви млади хора. В процеса на тяхното развитие и обучение те се срещат с учени и експерти от световна величина. И този път Варненският свободен университет не изневери на традицията да среща своите студенти с доказани имена от различни области. На 27 април в Университета  пристигат топ ментори от Силициевата долина – емблематично място в Калифорния, от където започват кариерата си едни от най-успешните предприемачи в света днес.

На 27 април (четвъртък) от 17:00 ч. в Зала 1 на Учебно-спортния комплекс на ВСУ „Черноризец Храбър“ към многоликия международен партньорски екип на Варненския свободен университет ще се включат гуруто на изкуствения интелект - Норман Винарски, емблемата на Tech Valley Майкъл Марвин, звездата на Super Bowl с успех във филмовата индустри Джейми Уйлямс, едни от най-успешните българи в Силициевата долина - Богомил Балански и Дафина Тончева, създателят на Telerik Васил Терзиев и председателят на фондация Interculture Лари Бийл – финансов съветник, инвестиционен мениджър и консултант на стартиращи бизнеси по целия свят.

Като част от програмата на стартиралия Академичен акселератор топ менторите от Силициевата долина ще учат студентите на креативност, иновации и предприемачество, ще им разкажат какво е „да се осмелиш да бъдеш страхотен“, колко е важна екипната работа, как мечтите се сбъдват, как се успява в Силициевата долина, как да предвиждаме бъдещето и защо е толкова важно да се развиват „предприемачески екосистеми“.