Няма да има Комисия за наблюдение на КЕВР в парламента
Секция: ПОЛИТИКА
26 Април 2017 11:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Няма да има Комисия за наблюдение на КЕВР в парламента

/КРОСС/ Народните представители приеха предложението за отпадане на точката за създаване на Комисия за наблюдение на дейността на КЕВР в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, съобщи „Фокус".

„За" гласуваха 135 народни представители, а 74 бяха против.

Предложението бе на народния представител от ГЕРБ Данаил Кирилов и председател на временната комисия за създаване на правилник за работата на Народното събрание.

Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Жельо Бойчев възрази срещу предложението, тъй като според него това е лош знак на гражданите.

„Едва ли има друг регулаторен орган, чийто решения по същество да касаят толкова граждани", заяви Жельо Бойчев и допълни, че ако комисията отпадне, гражданите ще изтълкуват това като знак, че нещо се укрива или прикрива.

„Няма по-подходящо място от Народното събрание, където да се задават въпроси и да се търсят отговори", заяви той.

В отговор Данаил Кирилов обясни, че става въпрос за промяна на дефиницията на комисията в подкомисия и работата на комисията ще се интегрира в Комисията по енергетика.

С приемането на създаването на Комисия за наблюдение на приходните агенции, борба със сивата икономика и контрабандата броят на комисиите в парламента се запазва на 23.