Антон Кутев: Промените в правилника на Народното събрание са антидемократични
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Април 2017 11:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антон Кутев: Промените в правилника на Народното събрание са антидемократични

/КРОСС/ "Промените в правилника за организацията и дейността на Народното събрание са антидемократични и са връщане назад в историята". Това каза по време на брифинг в Народното събрание заместник-председателят на ПГ на „БСП за България" Антон Кутев във връзка с правилника за организацията и дейността на парламента, предаде „Фокус".

„За нас този правилник е изключително важен, защото той определя правилата, по които ще работи НС, респективно ще работи цялата държава в една парламентарна република. От това какъв ще е духът на правилника зависи това как ще протича на практика животът на всички", поясни той.

По думите му, когато правилникът върви в обратна посока на демократичния механизъм, не е добре. Той коментира и предложението за отпадане на блиц-контрола. Според Кутев той се маха, защото там участват Бойко Борисов и хората около него. Кутев подчерта, че Борисов бяга от отговорност още преди да е станал министър-председател и припомни, че блиц-контролът е въведен по време на управлението на БСП.