BelugaXL влиза във финалния хангар
Секция: Технологии
26 Април 2017 12:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
BelugaXL влиза във финалния хангар

/КРОСС/ Първите големи секции от следващото поколение транспортни самолети на Airbus, BelugaXL, пристигнаха в хангара за финален монтаж (L34) в Тулуза. След петдневно нощно пътуване конвоят от фабриката на „Aernnova" в Берантевила, североизточна Испания, с необходимите панели (два странични и един централен) за завършване на задната секция на BelugaXL.

Заедно със следващите работни процеси, които се извършват от други партньори, секцията ще оформи първия BelugaXL. Дизайнът на самолета е подобна на настоящата Beluga с товарна конструкция на гърба, а задния край и опашката са с нова концепция.

Панелът от лявата срана на широката секция на BelugaXL се транспортира от фабриката в Испания
Rear Upper Fuselage of BelugaXL transport. Пътническият конвой с първата широка секция на BelugaXL пристига в Тулуза, Франция

BelugaXL стартира през ноември 2014 г., за да отговори на изискванията на увеличения капацитет за транспортиране на Airbus след 2019 г. Новите големи транспортни средства са базирани на A330-200 Freighter с големи възможности за повторна употреба на съществуващите компоненти и оборудване. Първият от петте BelugaXL ще лети от средата на 2018 г. и ще влезе в експлоатация през 2019 г.