Uber пуска летящи таксита в Далас и Дубай
Секция: Технологии
26 Април 2017 12:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Uber пуска летящи таксита в Далас и Дубай

/КРОСС/ Въпреки нестихващите скандали около компанията, Uber продължава да работи по своите амбициозни проекти. Тя обяви, че е сключила ново партньорство с градовете Далас и Дубай, което ще ѝ позволи да предлага летящи таксита, съобщи онлайн изданието CNET.

"Представете си, че сутрин отивате на работа с 6-минутен полет вместо да прекарате час в кола и да губите време", коментира Джеф Холден, продуктов директор на Uber. Целта на компанията е да успее да демонстрира способностите на своите летящи таксита още през 2020 г.

Това не ѝ дава много време да създаде работещ прототип и най-вече да успее да преодолее различните регулации. Затова Uber се надява, че чрез сключване на директни партньорства с общините ще може да получи необходимата помощ.

Концепцията на Uber предвижда създаването на малки електрически летящи превозни средства. Те се казват VTOL и могат да летят като хеликоптер, но са много по-малки, леки и евтини. Компанията смята, че летящите таксита ще могат да превозват хора от покрайнините на градовете до техните центрове. Все още не е уточнено дали превозните средства ще излитат и кацат само на предварително определени места или ще могат да изпълняват и по-директни превози.

За Uber това са подробности. По-важното за компанията е да продължи да се развива. "Ако не планираш за 5 или 10 години напред, след 10 години просто няма да имаш компания", коментира Холден.