Русия изтеглила почти половината си бойни самолети от Сирия
Секция: Русия
26 Април 2017 16:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия изтеглила почти половината си бойни самолети от Сирия

/КРОСС/ Русия е изтеглила почти половината от бойните си самолети, базирани във военновъздушната база "Хмеймим" в Сирия. Това обявиха от Генералния щаб на руската армия.

"Броят на терористичните звена намаля, което ни позволи да изтеглим почти половината от самолетите, базирани във военновъздушната база "Хмеймим", разкри ген.-полк. Сергей Рудской от Генералния щаб на шестата Конференция по международна сигурност в Москва.

Рудской разкрил, че руската въздушна бойна група в Сирия никога не е превишавала 35 самолета между 10 ноември 2016 и 10 януари 2017 г. Що се отнася до безпилотните летателни апарати, сега Русия оперирала около 80 дрона в раздираната от многогодишен конфликт близкоизточна страна.

Той подчертал, че анализът показал, че руските въздушнокосмически сили били извършили 4 пъти повече въздушни удари от тези на международната коалиция, оглавявана от САЩ, въпреки че имали по-малко самолети.

От септември 2015 г. руските въздушнокосмически сили извършват въздушни удари в Сирия по позиции на бунтовниците и терористите по молба на сирийския президент Башар Асад. През март 2016 г. най-голямата част от руските военновъздушни сили беше изтеглена от Сирия в съответствие с решението на руския президент Владимир Путин.