"Жегата" в прокуратурата предизвикала проверките
Секция: ПОЛИТИКА
27 Април 2017 08:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Жегата" в прокуратурата предизвикала проверките

/КРОСС/ "Проблемът при срещата на Сашо Дончев, Георги Гергов и Сотир Цацаров не е толкова, че двамата бизнесмени са се срещнали с главния прокурор, а че това не е станало по официален начин, в неговия кабинет (на Цацаров, бел.ред.) например и затова сега всички се питаме какво точно са си говорили тримата". Това каза пред БТВ Антон Кутев, депутат от БСП.

Според него „жегата" в прокуратурата, която се е получила след избухването на скандала е довела и до масовите проверки в различни институции, които наблюдаваме в последните седмици.

Депутатът от левицата коментира още, че БСП е абсолютно чиста в тази ситуация, защото в крайна сметка проверката за дадените неправомерно 50 милиона за АМ „Марица" е била инициирана от Жельо Бойчев и Кирил Добрев. Според Кутев Корнелия Нинова е постъпила абсолютно правилно в тази ситуация с поисканата оставка от Георги Гергов като член на изпълнителното бюро на БСП.

Депутатът коментира и искането на Бойко Борисов общинските съветници в Пловдив да отменят решението за придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международен панаир Пловдив. "Интересно е дали съветниците биха коментирали, след като сега ръководството на ГЕРБ им е казало да отменят това решение, дали съответно преди две седмици пак ръководството и Бойко Борисов са им казали да приемат въпросното решение", запита Антон Кутев.