Звездата от Народният театър Иван Юруков представя първият си моноспектакъл “Пилето, което казва ку”
Секция: КУЛТУРА
27 Април 2017 12:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Звездата от Народният театър Иван Юруков представя първият си моноспектакъл “Пилето, което казва ку”

/КРОСС/ Комедийното представление се играе на 8 и 26 май в Нов Театър НДК

Един от най-харесваните и популярни наши актьори от театралната сцена и телевизионният екран - Иван Юруков ще зарадва многобройните си фенове с най-новото си творение - комедийния моноспектакъл "ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ". На 8 и 26 май "странната птица" ще кацне точно в 19.30 ч. на сцената на Нов Театър НДК.

Билети за представленията можете да намерите в системата на Eventim.bg и още в Билетен център в НДК, Билетна каса на "Арена Армеец", Orange, бензиностанции OMВ, Български Пощи, магазини Технополис. Цената им е от 12 до 14 лв.

Преди броени дни, актьорът бе номиниран за "Аскеер" в категорията главна мъжка роля за блестящата си игра в премиерната постановка на Народния театър "Майстори" - за ролята на майстор Найден. В "ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ" актьорът отново вдига летвата пред себе си, представяйки чудесно най-различни цветни и страстни персонажи и влизайки най-вече в ролята на нощният пазач, който всъщност говори с Пилето, което казва ....КУ.

"Моноспектакълът е може би най-висшата театрална форма и огромно предизивкателство за актьора" - споделя вълнението си Иван Юруков. "Щастлив съм, че се реших на тази крачка и съм благодарен на хората, с които осъществихме "Пилето..." достойно". Моноспектакълът е създаден по сборниците с разкази „Малкото име на дните" и „Тиква!" на Александър Урумов, който пише сценария. Музиката е на Михаил Шишков-баща, а самият Юруков е и режисьор на представлението.

Последвайте "ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗА КУ" във Facebook - ТУК.

Билети за представленията на 8 и 26 май в София можете да намерите - ТУК.


Преди датите в София "ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗА КУ" ще стъпи в Благоевград на 27 април на сцената на ДТ"Никола Вапцаров" и в Петрич на 28 април в читалище "Братя Миладинови".

Този сезон можете да гледате Иван Юруков и в спектаклите на Народния театър - „Майстори", „Добри хора", „На ръба", „Хъшове", „Хамлет", „Вишнева градина", „Ревизор", „Полет над кукувиче гнездо", „Идеалният мъж", както и в „Червено" в Театър 199.

Освен тазгодишната сериозна номинация за "Аскеер" за главна мъжка роля в "Майстори", до сега актьорът е номиниран за "Икар" за главна мъжка роля в „Лов на диви патици". Има и още три номинации за "Аскеер" за „Лов на диви патици", „Бягащи странници" и „Лекар по неволя". Удостоен е с награда от Министерство на културата за постигнати високи творчески резултати и принос в развитието на българската култура през 2008 г.