ЧЕЗ Разпределение планира двойно увеличение на инвестициите за обновяване на мрежата в Плевен
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Април 2017 15:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЧЕЗ Разпределение планира двойно увеличение на инвестициите за обновяване на мрежата в Плевен

/КРОСС/ Ръководството на ЧЕЗ проведе среща с кметове на общини и техни представители от област Плевен. Домакин на събитието бе областният управител Марио Тодоров. Карел Крал, Регионален мениджър на ЧЕЗ за България, запозна представителите на общините от областта с плановете и приоритетите на компанията. Петър Холаковски, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България представи реализираните инвестиции в областта през 2016 г. и възможностите за развитие на енергийната инфраструктура в бъдеще. По време на разговорите бяха представени конкретните обекти, чието стартиране предстои, и до какви подобрения ще доведе тяхното реализиране.

„Убеден съм, че поддържането на открита и директна комуникация с местните власти ни помага да осъщестяваме нашата стратегическа цел, а именно предоставянето на надеждно електрозахранване и модерно обслужване за бита и бизнеса, които да отговарят на европейските стандарти", каза Карел Крал, Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

„През 2017 г. ЧЕЗ Разпределение планира двойно увеличение на инвестициите в област Плевен и те ще възлизат на 6,5 млн. лв. Тези средства ще ни позволят да подобрим качеството на доставките за клиентите на ЧЕЗ в региона. За реконструкция и обновяване на мрежата ще бъдат вложени 5.5 млн. лв. Очакваме средствата за присъединяване на нови клиенти да бъдат в размер на 1 млн. лв. Отделно ще изкупим всички съоръжения, за които са представени необходимите документи", заяви Петър Холаковски, Изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България" АД.

По време на посещението си в Плевен, ръководството на ЧЕЗ откри нов трансформаторен пост в разширената централната част на града. Съоръжението е изградено с цел повишаване капацитета на електроразпределителната мрежа в този квартал, по-ефективно обслужване и по-бърза реакция при възникване на евентуални аварии. До този момент клиентите в района се захранваха от трафопост, намиращ се в жилищна сграда, което причиняваше неудобство на гражданите при експлоатацията и обслужването му.

ЧЕЗ провежда поредица от срещи с представители на местните власти в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, активна и диалогична комуникация на компанията с местните власти на територията, която обслужва.