Модерни вина за градски хора представи New Bloom Winery
Секция: ЛЮБОПИТНО
27 Април 2017 15:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Модерни вина за градски хора представи New Bloom Winery

/КРОСС/ На елегантна мултисетивна вечеря в сряда изба New Bloom Winery представи новата си корпоративна идентичност и едноименна серия вина. Винарната събра 300 специални гости, сред които представители на бизнеса, ресторантьори, винени експерти. Те опитаха забележително 4-степенно меню подбрано от шеф Андре Токев. Четири от вината на избата бяха представени от вицепрезидента на Асоциацията на сомелиерите в България Слави Райчев. Това бяха бялото New Bloom, розе Verano Azur, червено Pixels, червено F2F. Идеолог на винените серии е енологът владимир Влъчков - признато име в света на виното и жури на най-престижните конкурси.

New Bloom Winery се намира в гр. Съединение. Избата притежава 6000 дка собствени лозя в Тракийската низина - втората най-добра винена дестинация в света за 2017 г. Производителят вече осъществява износ на 20 пазара сред които САЩ, Франция, Япония, Китай.

Винарната си поставя за цел да създава и налага модерни вина за модерни градски хора. Новото име и ребрандинга на корпоративната идентичност идва в отговор на новите тенденции и желанието за експортна експанзия. New Bloom Winery прави смела заявка и на българския пазар, като ще работи за повишаване на винената култура като цяло. Инвестицията в проекта е над 10 млн. лв.

„Наличието на собствени лозя, които гледаме с любов и грижа, внедряването на най-новите техники за отглеждане, съхранение и обработка на гроздето, френските дъбови бъчви, модерните ферментационни съдове, са само част от предпоставките за успеха на нашите винени серии. Говорейки за мащаб не мога да не спомена бутилиращата линия, с капацитет да произвежда месечно 360 хиляди бутилки вино, което ни позволява да сме доверен експортен партньор. Но това не е всичко. Имаме възможност да бутилираме и бутикови серии вина. Работим, както с традиционни сортове като Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира, Шардоне, Совиньон Блан, така и с редки за България сортове като Дорнфелдер, Регент и Глера", коментира главният енолог на избата Владимир Влъчков при представянето на вината.

Плановете на New Bloom Winery са да удвои собствените си лозови масиви до общо 12 000 дка в следващите четири години като ще се разчита на засаждането на нови с нетрадиционни сортове, както и осигуряване на заетост и развитие на региона.