Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
28 Април 2017 08:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
Пловдив.
В авиобаза „Граф Игнатиево" президентът Румен Радев, министърът на отбраната Стефан Янев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще наблюдават уникална по рода си демонстрация на военновъздушни способности, представени за първи път в България от екипажи и самолети на Военновъздушните сили на САЩ.

***
София.
От 11.30 часа в зала „Музикална" в Централния военен клуб министърът на туризма Стела Балтова ще даде пресконференция -отчет на своя мандат.

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседания на Народното събрание.

***
София.
От 08.00 до 11.00 часа ще се проведе официалният европейски кръг на световноизвестното състезание за роботи BotBall.

***
София.
От 09.00 часа Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христо В., Станка В., Борис М., Тома И. и Златко Т. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.00 часа Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги С., Огнян П., Георги С., Ивайло Т. за организиране и ръководене на престъпна група - чл. 321, чл. 321А НК.

***
София.
КНСБ ще отбележи световния ден, посветен на безопасността и здравето на работното място, както и на паметта на трудещите се по целия свят, които са загубили живота си в следствие на трудовa злополукa или професионалнa болест. От 09.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметната плоча пред сградата на КНСБ. От 09.30 часа в сградата на КНСБ ще се състои пресконференция и ще бъдат връчени „Прометея" за постижения и добри практики в безопасността и здравето на работниците през 2016 г.

***
София.
От 09.30 часа 26 състав на СГС ще се гледа делото срещу Елизабет Елена Вон Месинг и Дмитрий Абрамкин (чл.253, ал. 7 от НК) - пледоарии.

***
София.
От 09.30 часа Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги И., Геомил Н., Георги А. и Аксел Е. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Ню Йорк" на бизнес сграда Капитал Форт ще се проведе конференция "ЕС-Китай 2018 - година на туризма и нови възможности за инвестиции за българския туристически сектор", в която ще вземе участие евродепутатът Андрей Новаков.

***
София.
От 10.00 часа в Дворец Врана ще се проведе кръгла маса на тема „ЕС на следващото поколение - вдъхновение и предизвикателства".

***
София.
От 10.30 часа Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Николай Т., Галин М. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Столичната дирекция на МВР, представители на „Пътна полиция" от ГДНП и СДВР ще оповестят предприетите от полицията мерки за охрана на обществения ред и регулиране на трафика във връзка с предстоящите празници.

***
София.
В 11.00 часа в Националния учебен център на БЧК в с. Лозен. (ул. „Половраг" №31) ще бъдат засадени цветя и дръвчета в чест на Деня на солидарността между поколенията 29 април.

***
София.
От 11.00 часа в галерия „Credo Bonum" ще се проведе дискусия на тема „Съдбата на недвижимото културно-историческо наследство, след археологическите разкопки"
и представяне на изданието „Законът за културното наследство, срещу културното наследство" с автор проф. Диана Гергова.

***
София.
В 11.30 часа в парк „Възраждане" ще се проведе пресконференция по повод старта на „Табиет - кулинарен фестивал" - София.

***
София.
От 12.00 часа заместник-кметът по направление транспорт Евгени Крусев ще провери поставянето на ново осветление в града.

***
София.
В 12.30 часа пред служебния вход на МОН, 144-о училище организира „хепънинг" по повод приема в специалност „Хореография".

***
София.
От 14.00 часа Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Валери В., Илияна В. и др. организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 17.30 часа в залата на ет. 3 в Столична община ще се проведе общественото обсъждане на реконструкцията на бул. „Дондуков".

***
Благоевград.
От 09.30 часа в зала „22 септември" ще се проведе редовно заседание на Общински съвет-Благоевград.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в зала № 5 на Община Благоевград ще бъдат наградени победителите от конкурса „Живей здравословно".

***
Благоевград.
От 11.00 часа, в Аулата на Учебен корпус 1 ще се проведе тържествена церемония по случай връчването на дипломите на випуск 2016 от Факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт".

***
Благоевград.
От 19.00 часа в зала „Яворов" ще се състои премиера на пиесата „Всичко или нищо".

***
Брегово.
От 13.30 часа в Народно читалище „Развитие - 1897", Сдружение „България в Европа" организира информационен ден за представяне ползите от компостирането на биоразградими отпадъци „Компостирането - полезно и приятно!".

***
Бургас.
От 10.00 часа при спортен комплекс /градски стадион/ „АРЕНА СОЗОПОЛ" - Созопол, Първа Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас организира XVIII-тите районни състезания на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец".

***
Бургас.
От 10.00 часа в Центъра за видеонаблюдение на Община Бургас /в спортния корпус към ПМГ/Френска гимназия/ ще се проведе финална пресконференция по проект „Интегрирано управление на риска от наводнения в община Бургас.

***
Бургас.
Макет на всички фигури от изданието на Фестивала на пясъчните фигури през 2016 е изработен от 3D дизайнери и ще бъде изложен в Експо център "Флора Бургас".

***
Бургас.
От 11.30 часа ще бъде сложено официалното начало на Национална изложба на цветя „Флора Бургас'2017".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе Среща на кметове и кметски наместници от общината с представители на клубовете на пенсионера и инвалида.

***
Велико Търново.
От 10.10 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще се проведе Откриване на Национален театрален фестивал за деца и юноши „Малкият принц". Входът на събитието е свободен.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в Хотел „Алегро" - В. Търново ще се проведе дискусия за инвестициите, предприемачеството, образованието и StartUp - „Силициевата долина идва във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Читалище „Надежда" ще се проведе „Тъгопоглъщач" -театрален спектакъл с Мая Новоселска, представен от „Театър 199".

***
Враца.
От 10.00 часа в сградата на Младежки дом ще се проведе Ден на професиите 2017.

***
Враца.
На 28 април ще бъде открит ХІI-тият Международен фолклорен фестивал "Врачанска пролет".

***
Добрич.
От 10.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се играе спектакълът „Неродена мома"/

***
Дупница.
От 10.00 часа в залата на Община Дупница ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет - Дупница.

***
Кюстендил.
От 09.30 часа на стадион „Осогово" ще се проведе състезание на младежките противопожарни отряди в Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа заседателната зала на Областна администрация ще бъде подписан документ за сътрудничество между администрациите на Кюстендил и Монтана, както и пресконференция по актуални теми на областния управител на Кюстендил Йордан Татарски.

***
Павел баня.
От 16.00 часа народният представител от ПП ГЕРБ Маноил Манев ще приема граждани на адрес бул. "Освобождение" - № 4.

***
Пазарджик.
От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на обявилите се против стила на работа на местния парламент общински съветници.

***
Пазарджик.
От 14.00 часа в сградата на Архиерейството в Пазарджик ще се проведе пресконференция.

***
Плевен.
От 11.05 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Инспекция по труда, Бюрото по труда и Дирекция „Социално подпомагане" - Плевен.

***
Пловдив
От 13.00 часа Кметът на Район „Северен" инж. Ральо Ралев ще открие изградения нов паркинг в междублоковото пространство на бул. „България" срещу № 30, в кв. „Гагарин"

***
Пловдив
От 09.00 часа в зала 1 на Районен съд - Пловдив ще се гледа делото срещу Стойко Д. от с. Соколица, Карловско. Срещу него е повдигнато обвинение, че в периода юни 2015 г. - юли 2016 г. в Пловдив и Карлово се е представял за длъжностно лице - "полковник" и служител от ДАНС, с цел да набави за себе си имотна облага.

***
Русе.
От 10.00 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе редовно заседание на Областния съвет по условия на труд.

***
Русе.
От 18.30 часа в зала „Русе" Ротаракт клуб Русе" организира събитие под надслов „80 години Ротари в Русе" - благотворителна изложба и благотворителен концерт „заЕДНО" в подкрепа на това да продължи ремонтът и обновлението на музикалните инструменти в НУИ „Професор В.Стоянов".

***
Русе.
Националната организация „Малки български хора" организира своята 8-ма национална среща от 28-ми до 30-ти април в Лесопарк „Липник" край Русе.

***
Смолян.
От 11.00 часа пред сградата на ОДМВР - Смолян ще бъдат връчени нови служебни автомобили за нуждите на дейността по контрол на движението по пътищата.

***
Смолян.
От 12.00 часа в Гарнизонен военен клуб град Смолян ще се проведе Преглед на любителското художествено творчество на 101 алпийски батальон.

***
Стара Загора.
От 15.00 часа в Драматичен театър „Гео Милев" официално ще бъде открит ХХІV-тия Международен франкофонски фестивал.

***
Хасково.
От 18.00 часа в голяма зала на ОП „Младежки театър" ще се състои концерт на музикалната школа.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината кметът Любомир Христов заедно с представители на синдикатите и на работодателските организации в образованието ще подпишат Общински колективен трудов договор в системата на училищното и предучилищното образование.

***
Шумен.
От 10.30 часа в фоайето на НЧ „Тодор Петков - 1963" ще се състои конкурс за най- добре пресъздадени български народни приказки.

***
Ямбол.
От 18.30 часа в Синия салон за Народно „Съгласие - 1862" ще бъде открит фестивал „Здравей, Здраве!". Вечерната програма ще продължи с Класически концерт „Музика за душата" от 19.00 часа.