Шампионското дерби в руската Премиер лига на живо по Mtel Sport 2
Секция: СПОРТ
28 Април 2017 11:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шампионското дерби в руската Премиер лига на живо по Mtel Sport 2

/КРОСС/ АЗ Алкмаар и Витес ще определят новия носител на Купата на Холандия в неделя

Съдбата на три трофея ще се решава през уикенда в ефира на спортните канали на Мтел. Първият и вторият в руската Премиер лига влизат в решителен дуел за шампионската корона, а други два трофея - купата на Холандия по футбол и титлата от откритото първенство по тенис на Барселона - ще научат имената на новите си носители.

ЦСКА Москва посреща Спартак Москва в голямото дерби на Русия, което този път е с шампионски залог. ЦСКА е втори в класирането и изостава със 7 точки от лидера 5 кръга преди края. Всичко освен победа на ЦСКА на практика ще означава титла за гостите, каквато те не са печелили от 16 години.

И в двата отбора има българско присъствие. Георги Миланов е 2 гола през сезона за ЦСКА и не е далеч от топ реализатора на отбора Ласина Траоре, който се е отчел с 5. В отбора на Спартак Ивелин Попов, също има 2 попадения на своята сметка, а тактическото му израстване го превърна в един от важните играчи в състава на „червенобелите". Битката за руския футболен трон е в неделя от 17:00 часа и ще бъде предавана пряко по Mtel Sport 2.

Футболни емоции ще има и в другия край на Европа. Тазгодишният финал за купата на Холандия противопоставя отборите на АЗ Алкмаар и Витес. Двата отбора не направиха нищо запомнящо се в първенството и сега ще искат да променят това, спечелвайки престижния трофей. АЗ Алкмаар е
4-кратен носител на купата и със сигурност ще има психологическо предимство пред тима на Витес, който 3 пъти е стигал до финала, но трофеят продължава да му се изплъзва.

Витес обаче елиминира лидера в първенството Фейенорд по пътя към финала, докато най-сериозният тим, който АЗ отстрани, беше 8-мият в класирането Хееренвеен. Повод за самочувствие са и резултатите, които тимът от Арнем записа в двата шампионатни мача срещу своя съперник - победа и равенство. Кой ще пие понеделнишкото си кафе с трофей във витрината, ще разберете в неделя от 19:00 часа само по Mtel Sport 2.

През уикенда обаче не само футболът е на фокус. Откритото първенство по тенис на Барселона наближава своята решителна фаза. „Краля на клея" Рафаел Надал е устремен към своята десета титла на родна земя, но световният номер 1 Анди Мъри също иска да набере инерция преди наближаващите важни турнири. Полуфиналите на турнира са в събота от 14:30 и 17:00 часа, а финалът е в неделя от 17:00 часа, като и трите мача ще бъдат излъчени на живо в ефира на Mtel Sport 1.