Робсън Грийн: Риболовът ме направи най-щастливия човек
Секция: ЛЮБОПИТНО
28 Април 2017 13:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Робсън Грийн: Риболовът ме направи най-щастливия човек

/КРОСС/ Кой е актьорът, който тръгва на риболов за Големия шлем

Не просто да ловиш риба, а да се състезаваш за Големия шлем е предизвикателство дори за най-добрите рибари. Те добре знаят какво означава това. А за тези, които се питат защо е толкова специално това състезание, отговорът е прост- това е мечтата за всеки риболовец. Трябва да се хванат 3 различни риби от специален списък /това са най-трудните за улов риби/ в рамките на 24 часа. Който успее, получава изключителното признание на Международната Асоциация по спортен риболов и името му се вписва в Книгата на рекордите.

Робсън Грийн има над 30 роли в киното. Познат е от филмите „Залагащият мъж", „Войната на Джо Мадисън", „ Аз и мисис Джоунс", „Коледни светлини", сериала „Ответен удар". Но страстта му към риболова го отвежда към нови предизвикателства, защото за него „това не е просто занимание".

Поредицата "Риболов за Големия шлем с Робсън Грийн" го огвежда в Куба, Коста Рика, Мичиган, Маями, Аляска, Сенегал. Робсън се бори не само с климатичните условия, огромните риби и силните води, но и с тиктакането на часовника. Чрез най-модерните технологии са заснети всички движения на въдиците и рибаря, а съветите от колеги и любители са безценнни.

Ако попитате Робсън какво да очакваме от "Риболов за Големия шлем с Робсън Грийн"?, той ще ви отговори:

„Невероятно приключение, в което има всичко- спиращи дъха места, някои от най-трудните за улов риби, много смях и една наистина качествена продукция. Това е най-хубавото нещо, което съм правил. Понякога трябва да се ощипя, за да повярвам, че това се случва на мен."

И това е така, защото той и екипът му пътуват до най-прекрасните кътчета на планетата. За годините, в които риболовът става център в кариерата му, Робсън е обиколил над 130 държави.

А коя риба му е било най-трудно да улови време на Големия шлем?

„Веднъж осем часа опитвахме да уловим тарпун /tarpon/ и накрая успяхме. Станаха страхотни снимки".

Най-страшно е било, когато по време на гмуркане край острови във Флорида се приближава край една скала, която... изведнъж зпочва да мърда. Всъщност това е било групер, но толкова грамаден, че никой от екипа не можел да повярва, че е възможно да съществува.

В началото, през 2007-а, Робсън се е страхувал, че шоуто за риболов може да навреди на актьорската му кариера. Днес той признава, че е щастлив човек и то благодарение на риболова.

Робсън Грийн започва да лови рибаq когато е на 7 години в реката край родния му град. И до днес го прави всеки път, когато има време, защото емоцията го връща в първите години на голямата страст.

С Робсън Грийн никога не е скучно. Ето още любопитни неща от живота му.

Робсън отмъква съпругата на свещеника в градчето, в което живее. Двамата бягат от там и се скриват дори и от жълтата преса. А тя е безпощадна към чаровника с приключенски дух!

През 90-те години Робсън и актьорът Джером Флин, с когото играят в сериала „Soldier Soldier" правят дуета Робсън и Джером. Двамата са преследвани за автографи и понякога едва успяват да се спасят от феновете.

А хитовете им са любими дори на принцеса Даяна, признава Робсън в радио интервю.

Може да ловите риба, да пътувате до далечни дестинации и много да се забавлявате с Робсън с новата поредица "Риболов за Големия шлем с Робсън Грийн" от 1 май по Travel Channel.