СДВР видя голям риск за столицата в предстоящия мач "Левски" - ЦСКА
Секция: СПОРТ
28 Април 2017 14:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
СДВР видя голям риск за столицата в предстоящия мач "Левски" - ЦСКА

/КРОСС/ „Футболната среща между „Левски" и ЦСКА създава голям риск в столицата. За пореден път тя съвпада с няколко почивни дни". Това каза пред журналисти директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов, цитиран от „Фокус".

Мачът е на 29 април (събота) от 17:00 часа.

„Очакваме по-голям интерес в сравнение с предишната среща. Създадена е необходимата организация", коментира ст. комисар Маринов. По сумите му традиционно феновете се събират на определени места и от там правят групово придвижване към стадиона.

„Що се отнася до самата среща, в секторите „Б" и „Г" има т. нар. самоохрана от стюарди от самите фенклубове. Нашият ангажимент е при признаци на излизането на ситуацията извън контрол, да се намесваме", посочи директорът на СДВР.

По думите му полицията ще следи внимателно входовете на стадиона за недопускане на лица, които имат забрана за посещаване на спортни мероприятия.

„Фактът, че футболната среща се играе само на националния стадион „Васил Левски", а не на клубните стадиони на двата отбора, допринася за намаляване на броя на инцидентите", каза още той.

Според него не може да се изчисли точно какъв ресурс се употребява за охраната на мача, тъй като той е сериозен, но когато става въпрос за сигурността и обществения ред, това е последното, което трябва да се смята.

Зам.-директорът на СДВР ст. Комисар Антон Златанов уточни, че се очакват около 20 хиляди души да посетят двубоя.