Северна Корея отново опита да изстреля балистична ракета
Секция: СВЯТ
29 Април 2017 08:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Северна Корея отново опита да изстреля балистична ракета

/КРОСС/ Северна Корея изстреля тестово балистична ракета от област, намираща се на юг от столицата Пхенян, съобщава агенция "Йонап".

Според южнокорейските военни, опитът е бил неуспешен и ракетата се е взривила няколко секунди след пуска. По данни на "Си Ен Ен", тя е паднала в Японско море.
Опитът идва малко, след като САЩ се закани да въведе по-строги санкции срещу страната, но в същото време обяви намерение пробемът на Корейския полуостров да се реши по пътя на дипломацията.

"Северна Корея не уважи желанията на Китай и на многоуважавания му президент чрез изстрелването, макар и неуспешно, на ракета днес. Лошо!", написа американският президент Доналд Тръмп в "Туитър" малко след проваления опит.

Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе нареди да бъдат въведени повишени мерки за сигурност след ракетния опит, предаде ТАСС.

Абе е поискал проверка и засилване на безопасността на морските и въздушни съдове, а така също и да бъдат предприети всички възможни и нужни мерки за подготовка за "непредвидени обстоятелства".