Краткотрайни валежи и гръмотевици днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Април 2017 08:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Краткотрайни валежи и гръмотевици днес

/КРОСС/ Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април и през деня още малко ще се понижи. Днес над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В следобедните часове ще има краткотрайни вележи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки.

Предимно слънчево с разкъсана висока облачност ще е над Източна България. Там ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. В западните райони вятърът ще се ориентира от северозапад.

Максимални температури между 23° и 28°, в София 24°.

Над Черноморието в сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла. След обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 12°-16°. Температура на морската вода е 10°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините от западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е до умерен от юг, югозапад. След обяд ще се усилва. Максимална температура на височина 1200 метра - около 18°, на 2000 метра - около 11°.