Акценти от пресата
Секция: Преглед на печата
29 Април 2017 08:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти от пресата

/КРОСС/ "Знакови министри на ГЕРБ под въпрос за новия кабинет",съобщава вестник "Труд". Бившият регионален министър Лиляна Павлова, която досега бе сочена за отличник и никой нямаше съмнения, че ще запази поста си в ключовото министерство, вече е с разклатени позиции. Причина е проверката на прокуратурата в Агенция "Пътна инфраструктура" за магистрала "Марица". Сред несигурните постове са тези на Ивелина Василева като екоминистър и бившия транспорен министър Ивайло Московски. Няма яснота и дали Теменужка Петкова ще остане министър на енергетиката, посочва вестникът.

Малко над 200 хиляди българи в предпенсионна възраст имат натрупани средно по 3164 лева за втора пенсия в универсалните пенсионни фондове, пише вестник "Сега". Хората, родени след 1959 г., ще са и първите поколения, на които частните фондове ще трябва да изплащат масово пенсии. Това ще се случи през 2021 г. и въпреки че времето наближава, все още няма законова уредба как ще става това, пише изданието.

Всяко пето домашно куче "виси" с такса на Столичната община, предупреждава "Монитор". Само в столицата на отчет в общината се водят малко над 10 хиляди кучета, което е около десет пъти по-малко от реалния им брой.

Вестниците пишат и за сблъсъците, избухнали в четвъртък пред и в парламента в Скопие. "Кръв заля парламента в Скопие", е заглавието на вестник "Телеграф".

"След като тълпа превзе в Скопие парламента и би и скуба депутати, остава една крачка до Трета балканска война", пише "24 часа". При безредиците бяха ранени 109 души, сред които няколко депутати. Лидерът на Социалдемократическия съюз Зоран Заев се появи с окървавена глава, а депутат от Алинс за албанците е в болница, допълва изданието.