300 хиляди коли тръгват на път
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Април 2017 09:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
300 хиляди коли тръгват на път

/КРОСС/ След великденските празници, следва новия епизод от голямото пътуване с новата серия от три поредни почивни дни. Близо 300 хиляди автомобила се очакват да тръгнат на път само от София, съобщиха от КАТ.

Трафикът се очаква днес да бъде интензивен в цялата страна. От МВР предприемат извънредни мерки за осигуряване безопасността на пътя - ще има повече патрулни екипи, които да следят за висока скорост и употреба на алкохол и наркотици.

Възможни са затруднения в пътуването в посока към българо-гръцката граница заради ремонтни дейности на пункта „Промахон". За излизащите от София през Владая са осигурени две ленти.

Поради продължаващия ремонт на тръбата за Варна на тунелите „Витиня" и „Ечемишка" на магистрала „Хемус", преминаването през тях ще се осъществява двупосочно в тръбата за София. Това напомнят от Агенция „Пътна инфраструктура".

По случай голямото пътуване от МВР дори пуснаха специален списък с препоръки към пътуващите. Част от тях са да се информираме за въведените ограничения по маршрута, по който тръгваме, да проверим гуми, светлини и спирачки, да правим почивки, ако пътят е дълъг, да шофира най-опитният, да използваме светлата част на деня, ако е възможно, без рискови маневри, без движение в аварийните ленти на магистралите и т.н.