"Мицубиши" показа "пустинен воин"
Секция: Автомобили
29 Април 2017 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Мицубиши" показа "пустинен воин"

/КРОСС/ „Мицубиши" представи уникален проект. Автомобилът е базиран на добре познатия пикап L200 и е разработен съвместно с Top Gear.

Уникалната машина носи името Desert Warrior и ще бъде представена по време на изложението за лекотоварни и товарни машини в Бирмингам.

Модификацията се различава от базовата версия L200 доста. Колелата, например, са едно от нещата, което се забелязва веднага. Гумите са специално за офроуд, а увеличените размери са наложили промяна в окачването на пикапа.

Капакът на товарния „леген" е премахнат и там, на специални стойки, са монтирани две резервни гуми, а между тях има стойка за мотор Survival на компанията Motoped. От спойлер един пикап не се нуждае, но този си има, при това е огромен и ролята му се изпълнява от самолетно крило. Точно така, няма грешка.
Стандартната предна броня е премахната, за да се увеличи ъгълът на заход. Вместо нея е сложена друга, подсилена, с монтирана на нея лебедка. На покрива е разположено допълнително осветление.

По задвижването на модела не е правено нищо. Агрегатът си е стандартният 2,4-литров турбодизел със 180 к.с. Затова пък има блокируеми диференциали, за да се атакуват и най-тежките терени.
Засега не е известно дали моделът изобщо ще влезе в серийно производство.