Къде, какво в страната днес
Секция: Предстоящи събития
30 Април 2017 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Къде, какво в страната днес

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа във Върховния касационен съд продължава студентското състезание по право на ЕС в Централна и Източна Европа.

***
София.
От 10.00 часа, в сградата на КНСБ, конгресен център „Глобус", ще се проведе Младежка конференция „Бъдеще за труда, бъдеще за младите хора в Европа".

***
София.
От 12.00 до 18.00 часа в Sofia Ring Mall, кучета от приюта в Горни Богров ще очакват своите осиновители в кампанията „Подари си приятел", инициирана от „Екоравновесие" със съдействието на Столична община.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще продължи Национален театрален фестивал за деца и юноши „Малкият принц". Входът за всички спектакли е свободен.

***
Враца.
От 11.00 часа на фестивалната сцена пред Община Враца ще се проведе ХII Международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет" - концерт на състави от България. От 18.00 часа на сцената на НЧ „Развитие 1869" ще се състои гала концерт на ХII Международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет".

***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се играе спектакъла „Аладин".

***
Карлово.
От 10.15 часа в с. Слатина ще се състои традиционен мотокрос.

***
Ловеч.
От 08.00 часа ще се състои тържественото освещаване на катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий". В събитието ще вземат участие Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, митрополитите от Светия Синод на БПЦ - пълен състав, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, гости от другите поместни православни църкви и БПЦ, както и г-представителите на местната власт, депутати и гражданите на Ловеч и областта.

***
Панагюрище.
От 17.00 часа в Национален мемориален комплекс „Априлци" ще се проведе военно-историческа възстановка „Мъжество и саможертва - Панагюрище 1876".

***
Пловдив.
От 13.00 часа в зала „Пловдив" на „Гранд Хотел Пловдив" ще се проведе Международен турнир по спортни танци за Световната ранглиста под мотото „Спорът срещу детската престъпност и наркомания".

***
Смолян.
От 09.30 часа в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов" ще се проведе конкурс „Живот без дрога и агресия".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в залата на първия етаж в РБ „Захарий Княжески" ще се проведе концерт на НУМСИ „Христина Морфова".

***
Стара Загора.
От 13.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, ПП Възраждане ще даде пресконференция.